Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 05. 2021. 20:26   >>  20:27 4

UZDRŽANI NA ODBORU

CNB: Za moratorijum koji neće ugroziti javne finansije

Poslanički klub „Crno na bijelo“ još jednom poziva Ministarstvo finansija i Centralnu banku da se uključe u rješavanju pitanja moratorijuma na kredite građana i privrede i da zajedno sa nadležnim skupštinskim odborom pronađu najbolje rješenje koje će pomoći građanima, a da se uzgred ne ugrozi održivost javnih finansija.

Oni kažu da su danas bili uzdržani na skupštinskom Odboru za ekonomiju, finansije i budžet povodom prijedloga zakona SDP-a o moratorijumu za kredite jer je preširoko postavljen i ako se takav usvoji prijeti da ugrozi javne finansije.

„Mi smo ranije predložili odlaganje otplate kredita koje bi se odnosilo na sve dužnike građane, preduzetnike, poljoprivrednike i privredna društva koji to žele, a podrazumijeva zastoj u otplati obaveza u roku od tri do pet mjeseci. Tokom ovog perioda dužnik ne bi bio u obavezi da otplaćuje svoje obaveze po osnovu kredita, a banke ne bi obračunavale zateznu kamatu na dospjela i neizmirena potraživanja (kao što su to činile prethodne godine) i ne bi pokretale postupke izvršenja. Svi oni koji žele imali bi mogućnost da nastave sa redovnom otplatom svojih obaveza“, podsjećaju iz kluba „Crno na bijelo“.

Napominju da je neophodno da se u cijelu stvar uključe predstavnici Ministarstva finansija i Centralna banka kako bi se našla adekvatna mjera koja bi omogućila moratorijum a da se pritom ne ugroze javne finansije.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније