Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Autor: RTCG Portal ]

14. 06. 2021. 09:03 >> 09:04
1

ULCINJSKA RIVIJERA

Plaža sanirana, nadaju se solidnoj sezoni

Direktor HTP Ulcinjska rivijera Bojan Đakonović kazao je kako se nada da će ove godine imati solidnu turističku sezonu, navodeći da najveći promet ostvaruju u julu, avgustu i septembru.

Đakonović je u Jutarnjem programu TVCG rekao da su gosti počeli da pristižu, te da ih za sada imaju oko 40-ak i to uglavnom iz Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH).

"Na vrijeme smo pripremili objekte. Imamo 40-ak gostiju, pretežno Srbija i Bosna. I dalje je teško praviti uporedne analize sa 2019. godinom. Jun smo počeli sa hendikepom sa dva tržišta - to su Njemačka i Češka", rekao je Đakonović.

Ipak, gosti sa njemačkom tržišta su počeli da dolaze, ali su problem Česi.

"Što se tiče Češke, oni još nijesu našli alternativu za prevoz putnika, jer je do sada to radio Montenegroerlajnz. Nadam se da će problem biti riješen. Mi najveći promet pravimo u julu, avgustu i septembru i nadamo se da ćemo napraviti solidnu sezonu ove godine", rekao je Đakonović.

Kad je riječ o plaži koja je bila ugrožena usljed erozije i talasa, on je rekao da je Vojska Crne Gore krajem maja otpočela prihranjivanje plaže, koje do tog momenta gotovo da nije bilo.

"Plaža trenutno izgleda odlično, sređena je, ima dovoljno širine, nadam se da će izdržati ovu sezonu, ali ne možemo reći da je zaštićena od erozije, jer radi se o jednoj privremenoj mjeri koja će, nadam se, izdržati makar ovu sezonu. Nadam se da će se krajem ljetnje sezone krenuti dugoročnom rješenju ovog problema", istakao je Đakonović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније