Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ TVCG ]

22. 06. 2021. 19:53   >>  19:55 1

UTICAJ NA BUDŽET

Turizmom se niko ne bavi na pravi način

Budžet za ovu godinu, tek nedavno usvojen je u Parlamentu, a umnogome zavisi od ljetnje turističke sezone, koja je projektovana na 65 odsto uspješnosti u odnosu na 2019. godinu. Sagovornici Dnevnika TVCG imaju različita mišljenja o tom scenariju. Ekonomski analitičar, Predrag Drecun, smatra da je Vlada od 200 dana, na ekonomiji radila nekoliko sedmica, jer je djelovala u, po njegovom mišljenju, do sada nevidjenom ambijentu, sa dvije opozicije u Parlamentu. Profesor, Rade Ratković, cijeni da se turizmom niko ne bavi na pravi način.

Kako je izgledalo prvih 200 dana rade Vlade, mozda nabolje oslikava, upravo rečenica ekonomskog analitičara Predraga Drecuna, koji kaže da je to 200 dana bruto, a neto svega par sedmica:

Prvi dani rada Vlade donijeli su zaduženje od 750 miliona eura, od čega je veći dio otišao na otplatu ranijih dugova.

Daje Drecun prelaznu ocjenu i za formiranje nove avio kompanije Er Montenegra, s tim što bi on to ipak malo drugačije uradio.

Presedan je što je budzet usvojen tek sredinom juna. Iako je prvobitno planirano da deficit na kraju godine bude svega tri odsto, upitno je da li će biti i ostvaren. Razlog, uvećanje od 34 miliona eura troškovne strane u finalnoj verziji, od čega 24 miliona za korisnice naknada za majke troje i više djece.

Za dekana fakulteta za turizam u Budvi Rada Ratkovića, ova sezona neće biti pretjerano bolja od 2020. godine, razlog je kaže loša priprema i to što se kako kaže niko na pravi način ne bavi turizmom. Naglašava Ratković da je kolektivni smještaj taj koji je najznačajniji.

TV prilog: Zoran Leković, RTCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније