Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Autor: Portal RTCG ]

23. 06. 2021. 11:03   >>  11:04 1

RADNICI PLANTAŽA

Rok za ispunjenje zahtjeva 1.jul

Predsjednica Sindikalne organizacije Plantaža Anka Knežević kazala je da današnji štrajk upozorenja nema nikakvu političku pozadinu. Radnici koji su se danas okupili ispred upravne zgrade traže da njihovi zahtjevi budu ispunjeni do 1. jula, a ukoliko ne dođe do toga, o budućim koracima odlučiće Skupština sindikata.

"Tražimo da nam se zahtjevi ispune do 1. jula. Ako se to ne uradi Skupština Sindikata će odlučiti o daljim koracima", saopštila je Knežević.

Ona je navela razloge za nezadovoljstvo radnika. 

“Osnovni razlog zbog čega smo mi stupili u štrajk upozorenja je ogromno nezadovoljstvo radnika i loše, nedomaćinsko upravljanje kompanijom od strane rukovodećeg kadra koji je ostao nepromijenjen do današnjeg dana. To znači da je kod nas promijenjen sastav samo Odbora direktora koji je uvijek pokazao razumijevanje”, kazala je u Jutarnjem programu TVCG . 

Radnici traže smjenu izvršnog direktora, sekretara društva i kompletnog menadžmenta koji su bili dio prethodne i sadašnje uprave.

“I koji su nas svojim lošim potezima, odlukama i poslovnom politikom dobveli u ovako tešku situaciju. Moram napomenuti da pravnik ni jednom svojom radnjom nije doprinio ovako teškoj situaciji u kojoj se nalaze plantaže, čak naprotiv, oni su besprekorno obavljali svoje zadatke”, kazala je ona.

Drugi zahtjev je redovna i neselektivna isplata zarada u bruto iznosu i uplata bankarskih kreditnih i drugih obustava koje se vrše odbijanjem od zarada zaposlenih.

“Ovo zato što selektivnom isplatom zarada rukovodstvo svjesno vrši raslojavanje među zaposlenima i tako narušava međuljudske odnose”, kazala je ona.

Treći zahtjev je sačinjavanje pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta uz učešće predstavnika sindikalne organizacije.

“Tražimo aktivno učešće kako bismo zaštitili prava radnika”, istakla je Knežević.

Četvrti zahtjev je povlačenje inicijative koja je pokrenuta kod Ustavnog suda za ovcjenu ustavnosti kolektivnog ugovora i tužbe koja je podnesena privrednom sudu, a koju je podnio izvršni direktor na štetu zaposlenih.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније