Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

23. 06. 2021. 21:55   >>  21:55

ĐIN - MILATOVIĆ

Sa Kinom unaprijediti ekonomsku i trgovinsku saradnju

Odnosi između Kine i Crne Gore su tradicionalno prijateljski, a ekonomska i trgovinska saradnja između dvije zemlje teče uspješno i može biti unaprijeđena, ocijenio je ambasador Kine Liu Đin, tokom sastanka sa Jakovom Milatovićem, ministrom ekonomskog razvoja Crne Gore.

Kako je saopštila kineska Ambasada, ambasador Liu rekao je da su tradicionalni odnosi između Kine i Crne Gore prijateljski, te da ekonomska i trgovinska saradnja između dvije zemlje teče uspješno, dok još uvijek postoji potencijal da se dodatno iskoristi.

“Kineski predsjednik Si Đinping istakao je, na Samitu lidera Kina-zemalja Centralne i Istočne Evrope (CIE), da Kina planira da u narednih pet godina iz zemalja CIE uvozi robe u iznosu više od 170 milijardi američkih dolara i nastoji da udvostruči vrijednost uvoza poljoprivrednih proizvoda iz zemalja CIE. Ovo je dobra prilika za Crnu Goru”, navodi se u saopštenju.

Ministar je u ime Vlade Crne Gore početkom juna prisustvovao drugom Kina-CIZ Expo-u i objavio je pozitivnu poruku o saradnji.

“Crna Gora je aktivan učesnik u Mehanizmu saradnje između Kine i zemalja CIE, kineska strana je spremna da dalje proširi bilateralnu saradnju na ekonomskom, trgovinskom i turističkom polju kroz bilateralni i ovaj Mehanizam sa crnogorskom stranom”, poručuju iz kineska Abmasade.

Milatović je izrazio zahvalnost Kini za pružanje vakcina Crnoj Gori u borbi protiv pandemije, a tradicionalno prijateljstvo dvije države je u potpunosti dokazano.

“Vlada Crne Gore pridaje veliki značaj razvoju odnosa sa Kinom i spremna je da aktivno učestvuje u Mehanizmu saradnje između Kine i zemalja CIE, i da dalje proširi razmjenu sa Kinom u oblastima ekonomije, trgovine, turizma i poljoprivrede. Crnogorska strana će ojačati promociju za više kineskih investicija”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније