Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina ]

24. 06. 2021. 14:40   >>  14:51 2

MKI

Formirana Komisija za ispitivanje poslovanja u željezničkim preduzećima

Ministarstvo kapitalnih investicija formiralo je petočlanu Komisiju za ispitivanje poslovanja u željezničkim preduzećima.

Ministarstvo je Komisiju obrazovalo posebnim rješenjem na osnovu Zakona o državnoj upravi i Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave.

"Komisija je formirana sa zadatkom da ispita dosadašnje i tekuće poslovanje željezničkih preduzeća, u vlasništvu države, da bude savjetodavno tijelo Ministarstvu, odnosno Direktoratu za željeznički saobraćaj, a imaće i obavezu da tom Vladinom resoru dostavlja mjesečne izvještaje o radu", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Na konstitutivnoj sjednici je za predsjednika Komisije izabran predstavnik Željezničkog prevoza (ŽICG) Milisav Dragojević, a za sekretara predstavnica Željezničke infrastrukture (ŽICG) Milica Prašćević.

Članovi Komisije su još predstavnici ŽICG, Montecarga i Održavanja željezničkih voznih sredstava (OŽVS), Predrag Bubanja, Veselin Kovač i Milotije Radović.

"Komisija je za svoj rad neposredno odgovorna novoformiranom Odjeljenju za borbu protiv korupcije u Ministarstvu. Sjednice se održavaju jednom sedmično, a može biti sazvana i češće, u slučaju hitnosti ili nekog vanrednog događaja na željeznici", navodi se u saopštenju.

Prema Poslovniku o radu, koji je usvojen na konstitutivnoj sjednici, Komisija odnosno njeni članovi su dužni da čuvaju sve poslovne i druge tajne akcionarskih društava čije poslovanje prate.

Komisija je dužna da jednom mjesečno Odjeljenju za borbu protiv korupcije dostavlja izvještaj o radu sa preporukama.

"Prema Poslovniku, o svom radu, na odgovarajući način, Komisija može obavještavati i širu javnost posredstvom ili uz saglasnost Odjeljenja za borbu protiv korupcije", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније