Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

24. 06. 2021. 22:19   >>  22:30

ZA TOMONTENEGRO

Vlada odobrila kupovinu Embraer za 5,3 miliona $

Vlada je usvojila je Informaciju o kupovini vazduhoplova tipa Embraer 190-200 za potrebe kompanije To Montenegro d.o.o.

“Imajući u vidu da je Montenegro Airlines u prekršaju po Ugovoru o zajmu sa BNDES-om i Ugovoru o zakupu aviona sa MALL i da je u stečaju a da se avion Embraer reg.oznaka 40- AOC nalazi na aerodromu Podgorica i da postoji obaveza zaštite, održavanja i osiguranja navedenog aviona, krajem januara 2021.godine započeti su pregovori sa BNDES o sticanju vlasništva na predmetnom avionu, odnosno otkupu ovog aviona”, saopšteno je iz Vlade.

Montenegro Airlines, kako navode, zbog svoje insolventnosti nije bio u mogućnosti da ispuni obaveze po osnovu ugovora.

Početkom aprila 2021. godine, brazilski tim je dostavio predlog po kome je Brazilsko ministarstvo ekonomije spremno da prihvati iznos od dolara 4,99 miliona sa pripadajućim troškovima kamate, za sticanje vlasništva nad avionom i murno rješavanje problema. U skladu sa tim, Vlada je, u svojstvu jedinog osnivača društva „ToMontenegro“ DOO Podgorica, odobrila Društvu kupovinu aviona Embraer za ukupan iznos od 5.360.510 dolara (plativih u eurima po kursu na dan uplate), čija će se isplata izvršiti iz sredstava osnivačkog kapitala „ToMontenegro“ DOO.

Ocijenjeno je posebno značajnim što će sticanjem vlasništva na avionu za iznos od 4,99 miliona vazduhoplov ostati u vlasništvu i posjedu crnogorske kompanije, dok bi reisporuka aviona uz plaćanje troškova od oko dolara 6 miliona Država izgubila avion i kojem su uložena značajna sredstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније