Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina ]

28. 06. 2021. 11:55 >> 11:56

MILOŠEVIĆ

"Neka SDT podigne optužnicu protiv mene"

Bivši viceguverner Centralne banke (CBCG), Velibor Milošević, traži od Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da poslije dvije i po godine istražih radnji podigne optužnicu protiv njega, ukoliko takvi dokazi postoje.

„S obzirom na to da je glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić, u medijima više puta tvrdio da za mene postoje dokazi tražim da SDT, protiv mene, ako ti dokazi zaista postoje, poslije dvije i po godine istražnih radnji, konačno, podigne optužnicu pa da u sudskom, kontradiktornom postupku utvrdimo ko je kriv“, naveo je Milošević u otvorenom pismu dostavljenom agenciji Mina-business.

Milošević je podsjetio da je SDT u januaru 2019. godine protiv njega donijelo naredbu o sprovođenju istrage, stavivši mu na teret da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, proglasivši ga članom kriminalne organizacije Duška Kneževića.

„Zbog toga sam u Istražnom zatvoru proveo tri mjeseca. Držanje predmeta u fioci, bez odlučivanja dvije i po godine je sve osim pravda. Naglašavam da je, usljed ovolikog protoka vremena, predmetni tužilac morao, u cilju zaštite građanina i povjerenja javnosti u njegov rad, da podigne optužnicu ili da odustane“, rekao je Milošević.

On je kazao da je više puta iskoristio pravo da izjavi žalbu na rad Specijalnog državnog tužilaštva, nadležnoj instituciji, Tužilačkom savjetu, ali je on ostao nijem na njegove žalbe.

„Takođe, i moj branilac, advokat Zoran Piperović je dva puta u medijima molio da se donese tužilačka odluka u odnosu na mene, ali tužilačkog razrešenja nema. Zašto se dvije i po godine čeka sa tužilačkom odlukom ako postoje dokazi“, pitao je Milošević.

On je naveo da je svima koji su imali uvid u taj predmet, sa opisom navodnih kriminalnih činjenja koja mu se stavljaju na teret, jasno da su tužioci pogriješili u odnosu na njega i da treba da odustanu, a najjasnije je samom SDT-u.

„Zbog tajnosti kojom je označen predmet sada ne mogu o detaljima, ali se radujem, ukoliko se podigne optužnica, javnom objašnjenju i razjašnjenju moje navodne uloge u kriminalnoj organizaciji“, rekao je Milošević.

On je apelovao i na međunarodne institucije da se uključe i zainteresuju za taj predmet jer je bez ikakvih dokaza, na osnovu jednog neautentičnog snimka, uhapšen i zatvoren.

“Ukazujem da odugovlačenje ovog postupka koje je očigledno i ima nesagledive posljedice po moju porodicu. Nesagledive, jer vrhunac vrijednosti je ljudski integritet, lični i porodični. Medijski, ali i institucionalno, unaprijed sam osuđen, bez prava da saopštim odbranu javno, čime mi je nanijeta velika šteta”, naveo je Milošević.

On je još jednom zatražio da SDT podigne optužnicu protiv njega ako već neće da odustane, pa da se u sudskom postupku vidi ko je kriv, a ko prav.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније