Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Autor: RTCG Portal ]

05. 07. 2021. 08:44 >> 09:19
7

KNEŽEVIĆ TVRDI

Samo smjene mogu vratiti sjaj Plantažama

Nakon promjena 30. avgusta na državnom nivou očekivanja radnika u kompaniji Plantaže bila su velika i konkretna, saopštila je u Jutarnjem programu TVCG Anka Knežević. Sjaj Plantažama, kako je rekla, može se povratiti samo smjenama izvršnog direktora i kompletnog menadžmenta.


Ona je ukazala da je u Plantažama samo došlo do promjene odbora direktora, dok su kompletan menadžment i rukovodeći kadar, sa Miroslavom Vukovićem na čelu, ostali na istim pozicijama.

"Došlo je do malih, kozmetičkih smjena, ali u suštini je sve ostalo isto. Radnici su mislili da će kod nas biti tiha promjena, jer je u svim firmama došlo do promjene izvršnog direktora i kompletnog menadžmenta. Radnici su zbog toga nezadovoljni, jer su smatrali da će se predzeti konkretnije mjere, da će vlada imenovati osobu koja će po svojim kvalifikacijama biti izvršni direktor i domaćinski se ponašati", rekla je Knežević.

Na pitanje zašto radnici nijesu bili glasniji ranije na sva dešavanja u kompaniji, ona je kazala da je bilo pokušaja revolta i reagovanja, ali da je, kako je rekla, "poznato da je u Plantažama vladao nepotizam, te da je rukovodstvo upotrebljavalo razne vrste zastrašivanja".

"Radnici su pokušavali da izraze svoje nezadovoljstvo, ali je to sasječeno u samom korijenu. To se nezadovoljstvo nagomilavalo, i sa ovim promjenama radnik je osjetio da je njegov glas vrijedan", rekla je Knežević.

Inače, jedan od zahtjeva Sindikata bila je smjena Vukovića i menadžmenta kompanije. Podsjeća na peticiju o smjeni Vukovića i menadžmenta, koju je potpisalo više od polovine radnika (302).

Knežević je istakla i da je bivša dugogodišnja izvršna direktorica Plantaža Verica Maraš i dalje zaposlena u kompaniji.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније