Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina business ]

06. 07. 2021. 18:40   >>  18:40

MEK

Započeta izrada strategije razvoja turizma

Strategija razvoja turizma, čija izrada je započeta danas, biće najznačajniji dokument iz te oblasti i krovna platforma iz koje će proizilaziti sve ostale aktivnosti koje se tiču diverzifikacije i promocije turističkog proizvoda, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

U prostorijama tog Vladinog resora danas je održan prvi sastanak radne grupe, čime je započeta izrada Strategije razvoja turizma za period od ove do 2025. godine.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja kazali su da su inicirali definisanje nove turističke strategije sa akcionim planom i da su se na prvom sastanku radne grupe čule brojne sugestije i iznijeli problemi i predlozi rješenja.

„Istaknuto je da će to biti najznačajniji dokument iz oblasti turizma u ovoj godini, kao krovna platforma iz koje će proizilaziti sve ostale aktivnosti koje se tiču diverzifikacije i promocije turističkog proizvoda“, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je razgovarano o dinamici izrade nove strategije, njenom usklađivanju sa metodologijom izrade, definisanom od strane Generalnog sekretarijata Vlade i svim članovima su delegirani projektni zadaci.

„Istaknuto je da će predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja insistirati na kreiranju strategije bazirane isključivo na realnim tržišnim zakonitostima, postojanje akcionog plana koji će biti smjernica u njenoj implementaciji“, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su rekli da su se članovi radne grupe, svjesni da su mnoge strategije opterećene suvišnim elementima, usaglasili da ona treba da bude moderna i koncipirana sa jasno definisanim ciljevima i očekivanjima.

Na sastanku je usaglašeno da crnogorski turizam treba da se razvija strateški, na održiv način, u skladu s ekonomskim ciljevima, uz očuvanje prirodnih resursa, poštujući potrebe domaćeg stanovništva i turista, kao odgovorne, atraktivne, cjelogodišnje i jedinstvene turističke destinacije.

Iz Ministarstva su kazali da će se posebne odrednice nove strategije odnositi na način promocije i upravljanja destinacijom u kriznim situacijama.

„Poseban segment strategije će se odnositi na oporavak crnogorskog turizma od Covid-19, uz napomenu i nadu da ovo stanje neće trajati dugo, pa će strategija predvidjeti mogućnost fleksibilnog zaokreta u pravcu drugačijeg razvoja i promocije crnogorskog turističkog proizvoda“, navodi se u saopštenju.

Sastankom je predsjedavala vršiteljka dužnosti generalne direktorice za razvojne politike u turizmu, Aleksandra Gardašević Slavuljica, a prisustvovali su predstavnici Generalnog sekretarijata Vlade, resornih ministarstava, međunarodnih organizacija, nevladinih organizacija, Nacionalne turističke organizacije, Akademske turističke zajednice i Udruženje turističkih agencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније