Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 07. 2021. 11:00 >> 11:01

FINTECH HUB

CBCG osnovala Regulatorni inovacijski centar

Centralna banka (CBCG) osnovala je CBCG FinTech Hub – Regulatorni inovacijski centar, kao mjesto na kojem će FinTech sektor i poslovne banke, između ostalog, moći da predstave svoje inovacije.

Iz CBCG su kazali da će oni u FinTech Hub-u moći da traže stav i tumačenje o pitanjima koja su u nadležnosti banke, vezana su za inovacije iz oblasti finansijskog poslovanja i platnih usluga.

"CBCG FinTech Hub je inicijativa pokrenuta s ciljem pružanja neobavezujuće i neformalne podrške poslovnim subjektima koji razvijaju inovativni proizvod ili uslugu iz područja fintech-a", kazali su iz CBCG.

To je, navode, komunikativno-informativna platforma putem koje će CBCG odgovarati na upite, odnosno pružati informacije, razmjenjivati mišljenja i davati pojašnjenja u područjima FinTech-a iz domena svoje nadležnosti.

"CBCG FinTech Hub je namijenjen svim poslovnim subjektima koji razvijaju ili su već razvili tehnološku inovaciju u pružanju bankarskih ili platnih usluga, bez obzira na to imaju li prethodno odobrenje CBCG za pružanje određene vrste usluga. Osnivanjem Regulatornog inovacijskog centra, CBCG podržava razvoj savremenih tehnologija na finansijskom tržištu na način kojim se unapređuje sigurno i efikasno funkcionisanje platnog prometa i finansijskog tržišta sa ciljem da se obezbijedi njegova stabilnost i zaštita korisnika finansijskih usluga i drugih partnera na finansijskom tržištu", objašnjavaju iz CBCG.

CBCG FinTech Hub je, kako ističu, otvoren za konsultacije prema svim FinTech kompanijama, bilo da posluju u Crnoj Gori ili inostranstvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније