Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

16. 07. 2021. 13:38   >>  13:39

TAKMIČENJE U LONDONU

Nagrade za sedam vina Plantaža

Čak sedam vina kompanije „13. Jul-Plantaže“ nagrađena su medaljama na najvećem i najuticajnijem svjetskom vinskom takmičenju Decanter World Wine Award 2021 u Londonu.

Samo jedan poen dijelio je Premijer 2013 od zlata, pa je ovo vino sa osvojenih 94 poena, nagrađeno srebrnom medaljom. Srebrom se okitio i Stari podrum Vranac 2013, dok su bronzom nagrađeni Stari podrum cuve 2013, Vranac Reserve 2015, Vranac Barrique 2016, Epoha 2016 i Vranac Pro Corde 2018.

“Osvajanjem novih, prestižnih priznanja crnogorski Vranac kompanije “ 13. Jul –Plantaže” učvrstio je svoju poziciju u društvu najboljih vina svijeta, potvrdio specifičnost, autentičnost i unikatnost ovog teroara, kao i titulu najvažnijeg ambasadora Crne Gore u svijetu vrhunskih vina”, saopšteno je iz te kompanije.

Na ovogodišnjem Dekanterovom ocjenjivanju, usljed situacije sa pandemijom izazvanom pojavom virusa Covid 19, vina je ocjenjivalo 170 sudija iz Velike Britanije, koji su ocijenili više od 18.000 uzoraka iz cijelog svijeta, što je najveći broj degustiranih vina na dosadašnjim takmičenjima. U

“prkos otežanoj organizaciji, Decanter WWA ove godine je obarajući sopstveni rekord sa brojem uzoraka, zadržao status najvećeg svjetskog vinskog takmičenja”, zaključili su iz kompanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније