Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

23. 07. 2021. 21:12 >> 21:13

JAVNI POZIV MINISTARSTVA

Pomoć za nabavku koncentrovane stočne i hrane za ribe

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je Javni poziv za dodjelu pomoći u nabavci koncentrovane stočne hrane poljoprivrednim proizvođačima i nosiocima dozvole za akvakulturu/marikulturu u iznosu od pet centi po kilogramu.

Kako ističu u saopštenju, Ministarstvo u kontinuitetu prati kretanje cijena koncentrovane stočne hrane na tržištu.

"Nakon reagovanja i izdvajanja dodatnih sredstava u mljekarskom sektoru, za mjesece jun i jul, Ministarstvo je procijenilo da su svi sektori pogođeni, te da je neophodno intervenisati i izdvojiti dodatnu podršku u nabavci koncentrovane stočne hrane prema svim sektorima u crnogorskoj poljoprivredi. Sektori poljoprivredne proizvodnje koji su naročito pogođeni okolnostima nastalim usljed pandemije COVID19 su sektori mljekarstva, svinjarstva, živinarstva i uzgoja ribe u kojima je došlo do značajnog poremećaja zbog rasta cijena koncentrovane stočne hrane i hrane za ribu na tržištu. Privremena interventna mjera primjenjivaće se za koncentrovanu stočnu hranu i za hranu za tov ribe nabavljenu u periodu od 2. avgusta do 30. septembra 2021. godine", naglašavaju u saopštenju.

Poručuju da će, S obzirom na probleme sa kojim se suočavaju crnogorski proizvođači, u cilju blagovremenog preduzimanja mjera i stvaranja uslova za obezbjeđivanje dohotka poljoprivrednika, Ministarstvo nastavlja da prati stanje i pruža podršku poljoprivrednim proizvođačima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније