Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Autor: RTCG Portal ]

27. 07. 2021. 08:45 >> 08:46
6

SLAVULJICA-GARDAŠEVIĆ

CG već uspjela, sezona blizu vrhunca

Crna Gora je već uspjela kad je u pitanju ljetnja turistička sezona koja nije u piku, ali je vrlo blizu njega, ocijenila je direktorka Direktorata za razvojne politike u turizmu Ministarstva ekonomskog razvoja Aleksandra Slavuljica-Gardašević.

Epidemiološka situacija, kako je rekla u Jutarnjem programu, zavisi od nas. Nije spokojna po tom pitanja, ali ni, ističe, u panici jer je situacija pod kontrolom.

"I sve što će se dešavati ubuduće zavisi od nas i našeg odgovornog odnosa prema cijeloj situaciji. Zavisi od turističke privrede koja je ta koja treba da inicira vakcinaciju svih njenih zaposlenih, jer su oni u prvom redu kontakata sa turistima", rekla je Slavuljica-Gardašević.

Bez vakcinacije, kaže ona, ne bi se mogla desiti ovako uspješna turistička sezona, ali vakcinacija nije garancija da ne može doći do komplikacija.

"Moramo da budemo odgovorni domaćini, koji se odgovorno odnose prema gostima", rekla je Slavuljica-Gardašević.

Slavuljica-Gardašević kaže i da je prošlog petka u Crnoj Gori bilo više od 140.000 turista, te da je ta brojka danas veća. Navodi da Tivat ima 100 odsto realizacije posjete iz 2019. godine.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније