Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

29. 07. 2021. 16:55 >> 16:59

MEDOJEVIĆ

Premašen planirani godišnji deficit

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević kazao je daje Vlada Crne Gore za 6 mjeseci premašila projektovani budžetski deficit predviđen Zakonom o budžetu za 2021.

On ističe da je budžetom za 2021. godinu predviđen deficit budžeta od 139 miliona eura za čitavu godinu.

"Ja sam već tada rekao da je ta projekcija deficita nerealna i da je Vlada populistički i u propagandističke svrhe projektovala iznos deficita od 139 miliona eura koji je neodrživ. Vlada je danas priznala da su moje procjene bile tačne i da je deficit za 6 mjeseci već 160 miliona eura, što znači da je neophodan rebalans budžeta", kazao je Medojević.

On dodaje da je Vlada obmanula i međunarodne finansijske institucije i, kako je kazao, ovakvim neozbiljnim i neodgovornim projekcijama povećala rizik zemlje, što će, kaže, negativno uticati na privlačenje stranih investicija i na cijenu našeg duga.

"Nastavlja se amatersko upravljanje javnim finansijama zemlje, koje nanosi ozbiljne štete državi. Od nelegalne prodaje cigareta na ulicama u prvih šest mjeseci država je oštećena za 35 miliona eura, koliko iznosi rata kineskog kredita za auto put. Ministar je uveo praksu ulaganja novca poreskih obveznika u visokorizične špekulativne finansijske derivate, bez informisanja Parlamenta i javnosti o tim tajnim aranžmanima sa investicionim bankama", kazao je Medojević i dodao da sa posebnom pažnjom prate aktivnosti ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spoajića.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније