Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 07. 2021. 15:21 >> 15:22

STIJOVIĆ U RIMU

Reforma sistema ishrane za iskorijenjivanje gladi do 2030.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović sa delegacijom učestvovao je na samitu UN organizovanog u saradnji sa Vladom Italije i održan u Rimu sa ciljem napretka ka Agendi za održivi razvoj - iskorijenjivanje gladi u svijetu do 2030. godine.

Na samitu, na kojem je učestvovalo više od 100 ministara poljoprivrede, finansija i zdravlja i više od 1000 delegata, predstavljene su mjere i rješenja za postizanje ciljeva održivog razvoja u cilju transformacije svjetskih prehrambenih sistema, održavanje poljoprivredne proizvodnje i kvaliteta proizvedene hrane u svjetlu borbe protiv klimatskih promjena, suša, poplava i požara.

"Cilj ovog događaja je da pruži najnovije dokaze i naučne pristupe transformaciji prehrambenih sistema iz cijelog svijeta i pokrene niz novih obaveza kroz koalicije za akciju i mobiliše nova finansiranja i partnerstva na najvišem političkom nivou", saopšteno je iz Minstarstva.

Učesnici su kroz javne diskusije istakli značaj podizanja svijesti o sistemima proizvodnje hrane, koja nam može pomoći da postignemo ciljeve održivog razvoja, koji su od najveće važnosti za svaku pojedinačnu zemlju, ljude i planetu.

U okviru samita ministar Stijović i državna sekretarka Nikolina Mišnić je učestvovali su na okruglom stolu ministara poljoprivrede sa temom Transformacija sistema hrane za postizanje ciljeva održivog razvoja.

Tokom poslovne večere kod generalnog Direktora FAO UN gospodina Qu Dongyu na u rezidenciji UN u Rimu kao i na marginama sastanaka uz podršku ambasade Crne Gore u Rimu održan je veliki broj sastanaka sa ministrima poljoprivrede jugoistočne Evrope sa ciljem jačanja saradnje Crne Gore sa zemljama iz regiona na polju proizvodnje, kontrole i bezbjednosti hrane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније