Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

20. 08. 2021. 15:45 >> 15:46
2

JOKIĆ PORUČIO

Prihodi od sezone rezultat pametne politike Vlade

Zadovoljni smo kako se odvija turistička sezona kao i ostvarenim prihodima, što je rezultat pametne politike Vlade o otvorenosti granica i podrške turističkoj privredi, kazao je predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, nakon današnjeg sastanka sa predsjednicima opština Budva, Tivat, Herceg Novi i ministrima Milojkom Spajićem i Jakovom Milatovićem. Tema sastanka je bila analiza turističke sezone kao i razvojni projekti primorskih opština.

Jokić je naglasio da postoji veoma dobra saradnja ove četiri opštine sa Vladom Crne Gore.

“Ohrabruje razumijevanje koje imamo od strane Vlade Crne Gore što će nam omogućiti da možemo da krenemo sa pripremom i realizacijom važnih infrastrukturnih projekata koji će ovaj region značajno unaprijediti i promijeniti ali i stvoriti preduslove da se upravo iz ovog regiona  generiše  još više novca za cijelu Crnu Goru”, poručio je Jokić.

Istakao je da se sada stvaraju uslovi da se ozbiljni kapitalni projekti koji su decenijama stajali u “fiokama” počnu realizovati.

Ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, kazao je da su on i minister ekonomskog razvoja, Jakov Milatović zadovoljni nivoom koordinacije koji je ostvaren sa ove četiri opštine i najavio je da će uskoro biti predstavljen  pilot projekat jedinstvene liste projekata za kapitalne investicije za sledeću godinu.

“Očekujemo rekordni kapitalni budžet za sledeću godinu i želimo baš da ove četiri opštine kandiduju što više projekata”, rekao je Spajić.

On je ponovio već izrečeni stav da će za narednu godinu imati problem sa brojem prijavljenih projekata, a ne sa novcem te da će kapitalni budžet za narednu godinu moći da odgovori potrebama građana ne samo ove četiri primorske opštine već cijele Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније