Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

28. 11. 2013. 14:07   >>  14:13 2

POTREBNA ULAGANJA

Nikčević: U policiji malo prostora za uštede

U Upravi policije, naročito u operativnom sektoru, nema mnogo mjesta za uštede, smatra predsjednik sindikata policije Marko Nikčević, koji je od skoro i generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore.

 

Komentarišući plan Vlade da do 2017. broj zaposlenih u javnom sektoru smanji za 6 hiljada, Nikčević je kazao da će SSCG učiniti sve da zaštiti radnike.

„To je sigurno potez koji će da izazove veliku pažnju javnosti, a kakve će biti njegove posljedice to će najbolje osjetiti onaj ko se odlučio za taj potez. Mi ćemo se fokusirati na to šta su interesi naših članova koji su u itekako velikim problemima,  i kao sindikat ćemo pokušati sve njih da zaštitimo“, kaže za naš Portal Nikčević.

Nadležni su odlučili da krenu u smanjenje broja zaposlenih u javnim službama, kojih sada ima skoro 60 hiljada, a koji budžet godišnje koštaju preko 600 miliona.  Prema jučerašnjim najavama, najviše otpuštenih će biti u policiji, zdravstvu i prosvjeti. Nikčević smatra da u policiju treba još da se ulaže, a ne štedi na njoj.

„Kao predsjednik sindikata Uprave policije mislim da tu odluku vrlo pažljivo treba razmotriti jer sam vrlo dobro upoznat sa onim šta pripadnici policije, naročito operativnog sektora obavljaju na terenu, kakve su njihove potrebe, kakva je njihova situacija, i mislim da tu pretjerano prostora za uštede nema,ali kad budem znao više detalja o njihovim namjerama, moći ću više i da kažem.  Teško da tu ima prostora za bilo kakve uštede, ja bih prije rekao da  tu treba puno da se ulaže“, smatra Nikčević. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније