Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Dnevne novine ]

23. 08. 2021. 07:21 >> 07:22

SKI CENTAR

Žarski će biti pokretač razvoja Mojkovca

Ski-centar Žarski je u mislima, vizijama i idejama Mojkovčana postojao još prije 30 godina, a infrastrukturni radovi na izgradnji ski-centra završna su faza priče o njemu, projektu koji će biti pokretač razvoja opštine.

Kako je ta priča počela ispričali su za Dnevne novine Rodoljub Ćorić, Dragan Đokić, Slobodan CmiIjanić, Vladeta Rakočević, Dejan Ljevnaić i predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić, ljudi koji su osamdesetih godina bili mladi entuzijasti, ljubitelji i zaštitnici prirode, oni koji su vjerovali, da će ideja o skijalištu jednog dana biti ipak realizovana.

San star tri decenije
Iako Mojkovac nema status skijaškog centra, u vrijeme kada su samo na Žabljaku postojale žičare, u mojkovačkim Pržištima, na obroncima Bjelasice, održavala su se republička takmičenja u smučanju. U Mojkovcu se tada sanjao san o ski-centru!

Onaj ko je medijski pratio ovu priču od same ideje o njoj, pa do danas svakako je Rodoljub Ćorić, osnivač prvih medija, novina, radija i televizije u Mojkovcu, kulturni radnik, osnivač i prvog Mojkovačkog kulturnog ljeta, pisac, pjesnik, svestrana ličnost, prvak države sa svojim klubom u Stonom tenisu, osnivač prvog pjesničkog sela na svijetu, stvaralac. Čovjek kome nije strano da misli drugačije i da vjeruje u nemoguće.

Ćorić priča da je uvijek vjerovao da Mojkovac može dočekati privredni i ekonomski vaskrs upravo kroz bogom danu prirodnu blagodet veličanstvenih planina. Tu priču je, kako kaže, često ”gurao” i medijski u lokalnom mediju, ali da je nailazila na podsmijeh velikog broja tadašnjih lokalnih parlamen taraca, pai javnosti o “utopiji” koju “prosipa nas desetak glasnozagovornika ideje o stajalištu na Bjelasici”

“Čini mi se da sam veće podsmijehe samo doživio kada sam u tom polusiromašnom vremenu obećao izgradnju i puštanje u rad naše lokalne televizije. To je tek bila velika šala za ‘nevjerne Tome’. Otprilike i jedno i drugo su predstavljani kao ‘šarene laže’. Dugo je na Upravnoj zgradi Bojne Njive stajao naš pano od desetak kvadrata sa planom skijališta i žičara našeg ski-centra i poruka Ski-centarMojkovac! I gle čuda, upravo iza tih prozora je sjedište današnjih Skijališta Crne Gore! Podsmjesi toj ‘ceradi’ upućivani su u naš mikrofon od gotovo svakog odbornika tadašnje skupštinske većinei posredstvom našeg talasa i direktnih prenosa skupštinskih zasijedanja stizali do naših sugrađana. E, tada i san postane java, a vizija današnjica! Čak smo poznatog nikšićkog grafičara zamolili da nam bez naknade uradi promotivni logo Ski-centra Mojkovac. Je li to imalo uticaj na odluku Vlade Duška Markovića da čvrsto stane iza izgradnje ski centra i našeg i bjelopoljskog, rožajskog, ne znam? Ali znam da je Mojkovac dočekao san! I mi sa njim”, kazao je Ćorić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније