Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M. [ Mina biznis ]

02. 09. 2021. 09:20 >> 09:31
1

BIVŠI RADNICI VEKTRA BOKE

"Provjeriti sve kredite i ugovore Brkovića"

Provjera protoka novčanih transakcija u Centralnoj banci, povrat novca koji je pripadao Vektra Boki na njen račun i nezakonito otuđene imovine, zahtjevi su bivših radnika Vektra Boke saopšteni na protestu ispred hotela Plaža u Herceg Novom.

Udruženje bivših radnika Vektra Boke tražilo je u srijedu izviđaj svih ugovora nakon uvođenja stečaja, kao i da nezavisna revizorska kuća obavi reviziju svih usluga preduzeća Vektra Boka, posebno u poslednje četiri godine, te da se provjeri preko Centralne banke koliko je nezakonitih, odnosno uopšte kredita uzeto na račun imovine HTP Boka.

Predsjednik Udruženja Đorđe Rajak saopštio je da se osnovano sumnja, da je sa čak 23,6 miliona eura zadužena Boka, te da je sve potrebno podrobno ispitati, prenosi Dan.

Sinoć su se radnicima pridružili i građani, pa ih je na platou ispred hotela Plaža bilo oko stotinjak.

Rajak je kazao da okupljanjem prekidaju svakodnevni jednomjesečni štrajk, te da će se ubuduće, do ispunjenja zahtjeva, okupljati svake srijede u 17 sati ispred hotela Plaža.

On je ukazao na niz neispunjenih zahtjeva vlasnika prema radnicima. Posljednji u nizu poteza, koji su, kako je naveo, doveli cjelokupni problem do usijanja, jeste odgađanje stečaja kompaniji Vektra Boki za jesen.

Bivši radnici koji traže isplatu za doprinose i otpremnine, upozoravaju da je to način da uprava „kupuje“ vrijeme, kako bi privatizovane hotele izuzela iz imovine firme.

Rajak tvrdi da postoji opravdana sumnja da se izuzmu hoteli Plaža, Igalo, Tamaris i zemljište na kome je nekada bio hotel Boka i da
njima i povjeriocima ništa ne ostaje, kako bi podmirili svoja potraživanja.

Rajak je ukazao i na nepravilnosti u sprovođenju plana reorganizacije za Vektra Boku.

“Po našoj procjeni otuđeno je pet miliona eura”, poručio je Rajak i istakao da je to novac radnika.

Prije nekoliko dana, vlasniku Vektra Boke Draganu Brkoviću, njegovim sinovima Borisu i Bojanu i izvršnom direktoru Miliću Popoviću je određen pritvor od 30 dana. Brkovići i Popović su uhapšeni zbog sumnje da su državu oštetili za preko sedam miliona eura - nepoštovanjem ugovora o kupoprodaji nekadašnjeg državnog hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Boka.

Vektra Montenegro kupila je većinski paket akcija HTP Boka u decembru 2007. godine, dok je stečaj uveden 2015. godine, a plan reorganizacije je usvojen u februaru 2017.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније