Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

29. 11. 2013. 16:42 >> 20:12
1

ZLOUPOTREBE

Na bolovanju bio 17 godina

Crna Gora za bolovanja godišnje izdvaja blizu četiri miliona eura, saopšteno je na sastanku o suzbijanju zloupotrebe bolovanja u kompanijama.

Predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore, Predrag Mitrović i ministar zdravlja Miodrag Radunović razgovarali su danas o saradnji javnog i privatnog sektora u oblasti zdravstva i suzbijanja zloupotrebe bolovanja u kompanijama.

Cilj sastanka bio je da se u direktnoj komunikaciji razmijene stavovi i mišljenja i postigne dogovor o budućem zajedničkom djelovanju. Sagovornici su ocijenili da je trend privremene spriječenosti za rad u poslednjih pet godina u padu a broj bolovanja koja traju duže od godinu je 270.

Radunović je rekao da ga ta činjenica "ne umiruje".  "Nemamo podatak koji je za alarm ali želimo da iskorijenimo sve što se može iskorijeniti, a negativno i direktno se tiče novca koji se izvlači iz džepa građana", rekao je Radunović, prenosi MINA.

Predsjednik Unije poslodavaca, Predrag Mitrović, naveo je principe koji su ustanovili kako bi spriječili zloupotrebe.

"U jednoj firmi iz Berana zaposleni je bio 17 godina na bolovanju, pa smo čuli da je neko u Italiji već više od godinu, a da je na bolovanju. Organizovaćemo komisiju koja će se baviti zloupotrebama, imaćemo razgovore o nekoliko nivoa i ovaj problem može samo sistemski da se riješi što znači samo sa Ministarstvom zdravlja, Fondom zdravstva i sa Unijom poslodavaca“, rekao je Mitrović.


Irena Rašović, Televizija Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније