Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ B.B. ]

07. 09. 2021. 14:31 >> 14:32

KOMISIJA ZA PRIVATIZACIJU

Radnici firmi u stečaju moraju biti bolje zaštićeni

Skupštinska Komisija za praćenje i kontrolu privatizacije, nakon rasprave o pravima radnika u Kombinatu aliminijuma, je usvojila zaključak da su nedovoljno zaštićena prava radnika u firmama u stečaju i da ih treba bolje zakonski precizirati.

Kako je naglasio predsjednik Komisije Maksim Vučinić, radnici firmi u stečaju do sada su se najviše žalili zbog toga što im stečajni upravnici ne dozvoljavaju korišćenje godišnjih odmora. Problema je bilo i zbog toga što se inspekcija rada proglašavala nenadležnom za kontrolu radničkih prava u kompanijama u stečaju.

"Iz Ministarstva ekonomskog razvoja najavili su da će to ministarstvo inicirati da se pitanje prava radnika iz radnih odnosa u stečajnom postupku regulišu izmjenama i dopunama Zakona o radu koje je planirano u narednom periodu. Najvljene su tri ključne sistemske izmjene, iz ovog nacrta, licenciranje stečajnih upravnika, njihovo imenovanje u stečajnom postupku i registar stečajne mase, kako bi se unaprijedilo postojeće zakonsko rješenje", naveo je Vučinić u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније