Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

J.B.Č. [ Portal RTCG ]

08. 09. 2021. 07:46 >> 11:13
7

PLAN OSTVAREN

Prihodi od turizma dostižu 700 miliona €

Brojke pokazuju odličan rezultat ove turističke sezone. Već je izvjesno da će planirani prihodi od turizma u Crnoj Gori već nakon trećeg kvartala dostići oko 700 miliona eura, kazala je državna sekretarka za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja Ivana Đurović.

"Imali smo u junu i julu suficit oko 42 miliona eura, rekordni prihodi od PDV-a u iznosu od preko 80 miliona. 2019. u junu i julu smo imali deficit sada je taj deficit za prvih 7 mjeseci manji za preko 42% i apsolutno smo zadovoljni suficitom u sva tri ljetnja mjeseca. Brojke pokazuju odličan rezultat ove turističke sezone", kazala je Đurović gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

Ona je istakla da su zacrtane brojke za ovu godinu već premašene.

"Prihod budžeta za prvih 7 mjeseci iznosi oko 982 miliona a to je oko 100% planiranog iznosa", dodala je Đurović.

Državna sekretarka dodaje da su u tom resoru zadovoljni trenutnom posjetom.

"Prošla sedmica je bila na nivou oko 80% iz 2019. to su podaci sa gračnih prelaza. Možemo biti zadovoljni i trenutnom posjetom. U kliko nas vrijeme posluži turisti će dolazit u kontinuitetu", kazala je.

Na pitanje da li epidemiološka situacija može pokvariti postsezonu, Đurović podsjeća da su građanima na raspolaganju 3 ili 4 vakcine kojima se mogu vakcinisati a oni dodaje isto tako moraju da žive i rade od svog rada i postoji apsolutno sloboda izbora. Pozvala je sve na odgovornost, nošenje maske i vakcinaciju jer je to, kaže, presudno i za zdravlje i ekonomiju.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније