Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

J.B.Č.

08. 09. 2021. 09:01 >> 09:02
1

ZBOG OKRIVLJENOG KOLEGE

Mašinovođe najavile obustavu saobraćaja na sat

Mašinovođe Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) najavili su da će danas organizovati jednosatnu obustavu saobraćaja u period od 15.30 do 16.30 sati.

Mašinovođe ŽPCG, napominju, da je hitan sastanak sa menadžmentom kompanije, koji su tražili povodom udesa koji se desio u naselju Rakonje u Bijelom Polju održan juče.

Udes se, kao dodaju desio 3. septembra kada je voz udario žensku osobu koja je prelazila prugu na mjestu koje nije namijenjeno za kretanje ljudi i vozila.

"Mašinovođa koji je upravljao vozom isti je odmah zaustavio i prijavio vanredni događaj nadležnim službama", saopštavaju mašinovođe.

Sastanak se, kako su kazali, održao sa dijelom menadžmenta koji, kako dodaju, nije mogao ništa konkretno ponuditi mašinovođama, dok izvršni direktor nije ni prisustvovao sastanku.

Nakon toga, mašinovođe su donijeli odluku da se organizuju i obavijeste sve relevantne adrese o svojim namjerama.

"U dopisu predatom Ministarstvu za kapitalne investicije, Upravi za željeznice i kompaniji, mašinovođe traže da se hitno izvrši izmjena Rješenja data njihovom kolegi N.P. koji je upravljao vozom, a kojim mu ODT iz Bijelog Polja stavlja na teret djelo 'teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja'", navodi se u saopštenju.

Navode da tužilac nije uzeo u obzir Zakon o bezbjednosti, organizaciji i efikasnosti železničkog prevoza, a čije odredbe navode zabranu kretanja u pružnom pojasu.

"Takođe, izjavljuju da pod ovakvim nametnutim novim uslovima, gdje nijesu sigurni da li će po obavljenom poslu se vratiti svojim kućama, nijesu spremni da rade i sve to su potvrdili svojim potpisima", navodi se u saopštenju.

Mašinovođe navode da su obavijestili sindikate u kompaniji i da su dobili podršku istih.

"Takođe, poseban akcenat stavljaju na to da su dobili podršku svih kolega iz Montecarga i njihovih sindikata, na čemu se zahvaljuju. U slučaju da danas ne dobiju bilo kakvu informaciju organizovaće jednosatnu obustavu saobraćaja u periodu od 15.30-16.30", navodi se u saopštenju.

Zahtijevaju i razgovor sa resornim ministrom jer, kako kažu, sa menadžmentom ne žele više da razgovaraju na tu temu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније