Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 11. 2013. 10:12 >> 10:12

EUROSTAT

Veća inflacija u eurozoni

Inflacija u eurozoni porasla je u novembru na 0,9 odsto, pokazuju zvanični podaci Eurostata.


Prema najnovijim podacima statističara, cijene električne energije u novembru su zabilježile pad od 1,1 odsto, nakon oktobarskog smanjenja od 1,7 odsto, dok su hrana, piće i alkohol poskupili 1,6 odsto u poređenju sa ranijim rastom od 1,9 odsto, prenosi B92.


Najnoviji podaci ponovo su podstakli zabrinutost od deflacije ili pada cijena u realnim uslovima.

Deflacija je velika opasnost, jer ohrabruje potrošače da odlože kupovinu u nadi da bi kasnije mogli proći jeftinije, što može podriti tražnju.

Prema odvojenim podacima Eurostata, stopa nezaposlenosti u eurozoni u oktobru je pala na 12,1 odsto sa septembarskih 12,2 odsto, pri čemu je ukupan broj nezaposlenih smanjen 61 hiljadu na 19,3 miliona.

Što se tiče stope nezaposlenosti među omladinom, odnosno mlađim od 25 godina, ona je porasla na 24,4 odsto sa septembarskih 23,3 odsto.

Mina business

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније