Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina business [ B.B. ]

14. 09. 2021. 15:10   >>  15:11

NAPLAĆENO 35 ODSTO VIŠE

U julu skoro 80 miliona carinskih prihoda

Naplata carinskih prihoda u julu je iznosila 79,87 miliona eura, što je 35,8 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Prema mjesečnom izvještaju Uprave prihoda i carina, u julu je izvršeno carinskih povraćaja sredstava u iznosu od 72,96 hiljada eura i akciznih u iznosu od 437,56 hiljada eura.

“Ostvarena neto naplata za jul iznosila je 79,35 miliona eura”, precizirali su iz Uprave.

Od ukupno naplaćenih prihoda u julu, na porez na dodatu vrijednost (PDV) pri uvozu se odnosilo 51,2 miliona, na akcize 25,56 miliona, na carinu 2,89 miliona, na porez na kafu 189,4 hiljade eura, a na ostale prihode 12,4 hiljade eura.

U strukturi naplaćenih akciza najviše su zastupljeni akciza na mineralna ulja i njihove derivate sa 64,88 odsto, zatim akciza na duvanske proizvode sa 21,43 odsto, na alkohol i alkoholna pića sa 7,76 odsto, a na gaziranu vodu 5,38 odsto.

Ostale prihode, kako je objašnjeno, čine prihodi po osnovu novčanih kazni u prekršajnom postupku, prihodi od prodaje carinske robe, kamate za neblagovremeno plaćanje carine i carinskih dažbina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније