Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

01. 12. 2013. 08:20 >> 09:16

INVESTITORI IZ UAE

Ulagali bi u turizam, poljoprivredu i održivi razvoj

Ujedinjeni Arapski Emirati zainteresovani su da ulažu u Crnoj Gori u oblasti turizma, poljoprivrede i održivog razvoja, kazala je ambasadorka te zemlje u Podgorici Hafsa Abdula al Ulama.

Hafsa Abdula Al Ulama je u intervjuu Pobjedi istakla da je Crna Gora izuzetno bogata država, posebno kada je u pitanju obradivo i plodno zemljište, vodeni resursi i sezonse temperature,

"Imate plodnu zemlju, obilje vode i sezonske temperature. što pogoduje stvaranju osnova za jaku poljoprivrednu proizvodnju. UAE se, s druge strane, suočavaju sa izazovima koji se tiču klimatskih uslova i geografije, dok posjeduju druge izvore i sve veću potrošnju", kazala je ambasadorka UAE-a.

Prema njenim riječima, oblasti prema kojima će UAE izraziti veliko interesovanje su voda, visokoproduktivna poljoprivreda, stočarska i mljekarska proizvodnja i ribolov.

"Sa ministrom Petrom Ivanovićem smo imali više razgovora sa ciljem stvaranja odnosa razumijevanja po tom pitanju. Kreditna podrška poljoprivrednicima je dobar početak na tom putu. Smatram da je važno da Crna Gora uvidi svoj ogroman potencijal u poljoprivredi i da uspije da ga kapitalizuje", poručila je al Ulama.

Ona je dodala da investitori iz UAE žele čvrsta pravila poslovanja, podsticaje za ulaganja i olakšane procedure.

"Naši investitori su jako posvećeni i cijene čvrste temelje poslovanja u zemljama u koje investiraju. Na mene je ostavilo snažan utisak to što je Crna Gora stavila održivi razvoj na vrh svoje agende i zbog bogatstva prirodnim izvorima imate razloga da budete na čelu kolone koja zagovara održivi razvoj", navela je ona.

Dodala je da je UAE zemlja koja voli da bude otvorena prema svijetu i da istražuje oblasti pogodne za ulaganje i trgovinu.

"Time se vodimo već dugi niz godina i sagradili smo infrastrukturu kako bismo omogućili razmjenu dobara i usluga. U našoj zemlji žive i rade pripadnici više od 200 različitih nacija. Stoga je jedino prirodno za nas da tragamo i ulažemo u nova tržišta. Ono što naši investitori žele jesu čvrsta pravila poslovanja, podsticaji za ulaganje i olakšane procedure. Naši su investitori izuzetno posvećeni i cijene čvrste temelje poslovanja u zemljama u koje investiraju", kazala je Al Ulama.

Ona je istakla da je važno naglasiti da udaljenost i granice ne predstavljaju problem u današnjem svijetu. UAE su investirali u daleke zemlje poput Brazila, Čilea, Kine i Australije.

"Te zemlje pokazuju inicijativu u predstavljanju svojih mogućnosti, tržišnih usluga i proizvoda na brojnim sajmovima i izložbama koji se održavaju širom UAE, pogotovo u Abu Dabiju i Dubaiju. Stoga, pozivam poslovne ljude u Crnoj Gori da prisustvuju i predstave svoje proizvode u UAE", istakla je ona između ostalog.
 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније