Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina business [ R.B. ]

18. 09. 2021. 11:27   >>  11:28

OJAČATI BIZNIS RELACIJE

Uspostaviti avio-liniju između Krajova i CG

Između Krajova i Podgorice ili Tivta trebalo bi uspostaviti avio-liniju koja bi omogućila većem broju turista iz Rumunije da posjete crnogorsku destinaciju, saopštio je počasni konzul Crne Gore u tom rumunskom gradu, Ion Deaconescu. On je kazao da 2,5 miliona turista iz te oblasti ljetuje u inostranstvu.

„Neophodno je uspostaviti direktnu avio-liniju prema Crnoj Gori kako bismo im približili njenu turističku destinaciju“, kazao je Deaconescu.

Krajova je upravno sjedište okruga Dolž, čija je biznis delegacija razgovarala sa potpredsjednikom Privredne komore (PKCG), Pavlom D. Radovanovićem, o mogućnostima uspostavljanja saradnje među poslovnim zajednicama.

Iz PKCG je saopšteno da su delegaciju činili predstavnici kompanija koje se bave informacionim tehnologijama i digitalizacijom, bezbjednošću, obradom kamena, poljoprivredom, kao i Univerziteta za medicinu i farmaciju.

Radovanović je kazao da je PKCG partner koji najbrže povezuje privrednike iz cijelog svijeta sa crnogorskim kompanijama.

„Veoma smo zainteresovani da razgovaramo sa potencijalnim poslovnim partnerima iz Rumunije, sa čijom nacionalnom Komorom imamo veoma dobru saradnju, kako na bilateralnom nivou, tako i u okviru međunarodnih komorskih asocijacija“, rekao je Radovanović.

On je najavio da, kada to epidemiološka situacija dozvoli, planiraju da organizuju forum crnogorskih i rumunskih privrednika, što će biti prilika i za potpisivanje Sporazuma o saradnji među komorama.

„Time bismo dodatno podstakli uspostavljanje partnerstava među poslovnim subjektima dvije zemlje“, kazao je Radovanović.

Sekretar počasnog konzulata, Ioan Cristian Alexandroiu, predstavio je Krajovu, glavni grad istorijske pokrajine Oltenije, koja ima više od dva miliona stanovnika i obiluje prirodnim i ekonomskim potencijalima.

U tom gradu posluju brojne kompanije, među kojima i poznati proizvođači aviona, poljoprivredne mehanizacije, softverskih i security rješenja.

Krajova je takođe univerzitetski centar gdje se edukuju studenti iz brojnih država.

„Ovo je prva posjeta u organizaciji našeg počasnog konzulata Crnoj Gori, koji smo uspostavili 19. marta ove godine sa ciljem da dovedemo rumunski biznis u vašu zemlju i razvijamo ekonomske relacije među našim državama“, rekao je Alexandroiu.

Rumunske privrednike su, kako je saopšteno iz PKCG, između ostalog zanimale informacije o napretku Crne Gore u evropskim integracijama, kao i podsticaji države i lokalnih samouprava za novoosnovane kompanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније