Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.M.Lj. ]

18. 09. 2021. 17:30   >>  17:35 1

NIKŠIĆ

Inspekcija zatvorila tri ugostiteljska objekta

U četvrtak i petak veče Turistička inspekcija sprovela je akcijsku kontrolu ugostiteljskih objekata u Nikšiću, kada je obiđeno 46 ugostiteljskih objekata i utrvrđeno 11 nepravilnosti. U ovoj akciji izdato je 10 prekršajnih naloga u vrijednosti od 6.050 eura iz svih oblasti njihovog nadzora, saopštila je Turistička inspekcija.

“Po pitanju kontrole epidemioloških mjera, podnesene su tri krivične prijave jer ugostitelji nisu obezbijedili lice koje će kontrolisati kovid potvrde (vakcinisana lica, PCR test ne stariji od 72 sata i da od preležanog virusa nije prošlo više od 180 dana, ni manje od 14 dana, brzi antigenski test ne stariji od 48 sati)”, navodi se u saopštenju.

Takođe, pokrenut je i jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog nepoštoanja epidemiološke mjere Ministarstva zdravlja, a odnosi se na nenošenje maski od strane zaposlenih u ugostiteljskom objektu.

“Naime, među kažnjenim subjektima nadzora su i tri ugostiteljska objekta koja su zapečaćena jer nisu imala odobrenje za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, a iz istog razloga jednom objektu je izrečena mjera zabrane rada (u tom objektu se obavljaju i druge djelatnosti pa ga nije zakonski moguće zapečatiti)”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније