Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

O.Z.

23. 09. 2021. 16:20   >>  16:20 2

SASTANAK SA TURSKIM INVESTITORIMA

Abazović: CG ogroman potencijal za ulaganje

Crna Gora je ogroman potencijal za ulaganje, za koju vjerujem da će u bliskoj budućnosti biti magnet za ozbiljne kompanije, saopštio je potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović tokom radnog ručka sa Naserom Alimom, predsjedavajućim Privrednog savjeta Turska-Crna Gora u okviru Odbora za međunarodne ekonomske odnose Republike Turske (DEIK) i petnaestak turskih investitora.

"Otvoreni smo za ulaganja i u nama ćete imati kredibilnog partnera", poručio je vicepremijer.

On je naveo da Vlada Crne Gore aktivno radi na tome da bude sigurna i bezbjedna država, kako bi se stvorila povoljnija klima za strane investitore koji žele da ulažu u Crnu Goru.

"Potpredsjednik Abazović je izrazio zadovoljstvo privrednom saradnjom dvije zemlje i činjenicom da je Republika Turska jedan od najvažnijih investitora u Crnoj Gori, naglasivši da je više od 25% stranih firmi koje posluju u Crnoj Gori u vlasništvu turskih investitora. U tom smislu, Abazović je izrazio zadovoljstvo što su značajne turske kompanije, poput „Tosyali Holding“, „Global Ports Holding“, „Ziraat Bank“, „Erka Group“, kao i mnoge druge, prepoznale privredni potencijal Crne Gore i počele da posluju u Crnoj Gori", saopšteno je iz Abazovićevog kabineta.

Kako se dodaje, Abazović je konstatovao da je današnji sastanak nastavak priče koja je započeta posjetom članova Tursko-crnogorskog poslovnog savjeta u okviru DEIK-a Crnoj Gori, u julu mjesecu, kada su razmatrani novi modaliteti i mogućnosti širenja privredne saradnje između Turske i Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније