Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Izvor: Vijesti [ I. P. ]

24. 09. 2021. 07:00   >>  07:01 2

UTVRDILA AGENCIJa

ASK: Kasalica nije prekršila zakon

Agencija za sprečavanja korupcije (ASK) utvrdila je da donedavna državna sekretarka u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Mila Kasalica nije bila u konfliktu interesa i da nije prekršila Zakon o sprečavanju korupcije, jer u toku obavljanja ove javne funkcije nije bila zastupnik niti član uprave firme “E-novativa”.

To je navedeno u odluci ASK-a koju je Kasalica juče dobila Poštom.

Postupak je pokrenut 22. jula ove godine na osnovu anonimne prijave da Kasalica istovremeno obavlja javnu funkciju i da je i dalje zastupnik ove firme čiji je suvlasnik.

ASK je nakon toga donijela odluku da vodi postupak protiv Kasalice, iako je uvidom u registar za par minuta mogla utvrditi da li ona i dalje ima upravljačka prava u ovoj firmi.

Kako je navedeno u obrazloženju rješenja, ASK je saslušala Kasalicu koja je izjavila da je upravljačka prava u ovoj firmi 21. januara ove godine prenijela na Borjanku Vučeljić, dvadeset dana prije imanovanja na funkciju.

Nakon saslušanja ASK je uvidom u rješenje Centralnog registra privrednih subjekata utvrdio da Kasalica nema upravljačka prava u ovoj firmi od 21. januara.

Agencija je 1. septembra donijela odluku kojom utvrđuje da Kasalica nije prekršila zakon, a Pošti je predato 15. septembra.

Vlada je na zahtjev ministra finansija Milojka Spajića smijenila Kasalicu 30. jula, osam dana nakon što je ASK pokrenula postupak po anonimnoj prijavi za koju je dva mjeseca kasnije utvrdila da je zasnovana na lažnim podacima.

Kasalica je juče kazala Vijestima da je ASK bespotrebno vodio postupak dva mjeseca zbog činjenice koju je mogao da utvrdi za nekoliko sekundi, kao i da je anonimnu prijavu nakon toga trebalo da odbaci, a ne da vodi postupak.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније