Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

25. 09. 2021. 11:43   >>  11:44

PODSTICAJ RASTA

Fond za inovacije počinje da radi

Konstitutivna sjednica Odbora direktora Fonda za inovacije Crne Gore održana je u petak u prostorijama Ministarstva ekonomskog razvoja.

Iz Ministarstva su rekli da je Fond za inovacije osnovala država kao krovna institucija za implementaciju mjera i programa inovacione politike namijenjene malom i srednjem preduzetništvu i ima ključnu ulogu u transferu tehnologija s javnih naučno-istraživačkih institucija na preduzeća.

Vlada je 9. septembra za članove Odbora direktora Fonda za inovacije imenovala Vasilija Čarapića, Milicu Marković, Ivanu Pejović, Snežanu Šćepanović i Igora Đurovića.

“Za predsjednika Odbora direktora izabran je Vasilije Čarapić, a kao vršilac dužnosti izvršnog direktora imenovana je Bojana Femić-Radosavović”, navodi se u saopštenju.

Opšti cilj Fonda za inovacije će, kako se precizira, biti podsticanje ekonomskog rasta i konkurentnosti Crne Gore podizanjem inovativnosti crnogorske privrede.

Prvi pozivi za dodjelu sredstava od Fonda mogu se očekivati u prvoj polovini naredne godine, do kada će biti završen kadrovski, dokumentacioni i programski okvir za funkcionisanje Fonda.

Svečanom dijelu sjednice prisustvovali su ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović i državna sekretarka Milena Lipovina-Božović.

Milatović je rekao da očekuje da će Fond za inovacije značajno uticati na povećanje konkurentnosti crnogorske privrede i ekonomski rast.

“Drago mi je što je uspostavljen sistem za sprovođenje inovacione politike koji čine Fond za inovacije, Naučno-tehnološki park, Savjet za inovacije i pametnu specijalizaciju i Kancelarija za transfer tehnologija koju planiramo da otvorimo, kroz koji će biti obezbjeđivana i realizovana sredstava za podsticanje inovacione djelatnosti”, naveo je Milatović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније