Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ I. P. ]

28. 09. 2021. 09:23 >> 09:24
1

MUGOŠA IZRAČUNAO

"U mandatu nove vlade dizel i bezolovni skuplji 25%"

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša saopštio je kako su dizel i bezolovni, od početka rada nove Vlade Crne Gore, poskupili za 25 odsto u odnosu na decembar 2020. godine.

"Prevedno u cente, litar bezolovnog je skuplji za 28 centi, a dizela za 25 centi u odnosu na decembar 2020. godine", podsjeća Mugoša.

On navodi da poslije ko zna više kojeg poskupljenja goriva od decembra 2020, nije naodmet još jednom se podsjetiti što su, kako je rekao, partije sadašnje vlasti govorile o poskupljenju goriva dok su bile u opoziciji.

U tom smislu, ukazao je na saopštenja u kojima su svojevremeno tada opozicione URA, SNP i Demokrate kritikovale Vladu zbog poskupljenja goriva i navodile da je to "udar na građane zbog čega su potrebni izbori", da je to "posljedica neodgovorne vlasti" i "da Vlada zbog budžetskih rupa sprječava pravično smanjenje cijena goriva, a nema ni volju, ni znanje da reformiše akciznu politiku kako bi smanjila troškove poslovanja privrede i rasteretila građane".

"Ono što posebno brine je i činjenica da rast cijena goriva utiče na rast cijena roba i usluga, a svjedoci smo da su značajno porasle cijene životnih namirnica, što sve predstavlja ozbiljan udar na ionako slab standard značajnog broja građana”, istakao je Mugoša.

On ukazuje da se nažalost malo diskutuje o temama koje svakodnevno pogađaju “običnog” građanina, jer su iste očigledno za mnoge donosioce odluka manje važne od onih kojima se od političke pravi pozorišna scena.

“Razlog vjerujem leži u činjenici da su podaci koji se odnose na rast broja nezaposlenih, rast cijena raznih roba i usluga, rast nelikvodnosti privrede i dr. prilično zabrinjavajući, zbog čega vjerovatno mnogima nije politički oportuno da se o tome priča, pa se fokus javnosti namjerno usmjerava na standardne teme prebrojavanja građana po brojnim osnovama i ko zna kojeg čina tragikomične predstave o (re)konstrukciji Vlade”, zaključuje Mugoša.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније