Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

O.Z.

28. 09. 2021. 11:11 >> 11:14

INSPIRISAN PRIRODOM

Ovako izgleda Paviljon Crne Gore na Expo 2020

Paviljon Crne Gore na Svjetskoj izložbi Expo 2020, inspirisan prirodom, priča je o svim našim potencijalima i od petka biće otvoren za sve posjetioce, saopštilo je Ministarstvo ekonomskog razvoja (MEK).

"Predanih osam godina rada na organizaciji Svjetske izložbe Expo 2020 i još tri dana odbrojavanja do početka jednog od najznačajnijih događaja u istoriji. Iako ga možemo nazvati svijet u malom, mjesto na kojem se održava Izložba zauzima prostor od oko nevjerovatnih 430 hektara (preko 600 fudbalskih terena) i odražava sve ono što je budućnost kakvu je teško zamisliti", kazali su iz MEK-a.

Naveli su da su intenzivan rad, iskustvo tima koji je radio na pripremi učešća, ali i izvođača radova „Simmetrico Networks“, obezbjedili Crnoj Gori sjajan ambijent u okviru Expo 2020 Dubai.

"Naš Paviljon zauzima površinu od 200 kvadrata u osnovi i istu toliku površinu namijenjenu administrativnim poslovima, ali i organizaciji prijema i događaja. Zamišljen je tako da svim posjetiocima obezbjedi audio-vizuelni doživljaj Crne Gore, a upotrebom savremene tehnologije kreirani su interaktivni sadržaji koji su prilagođeni svim uzrastima. Centralni dio Paviljona zauzima instalacija koja je inspirisana netaknutom prirodom i šumama, naročito Biogradskom gorom, a okružena je sadržajima koji dočaravaju najzanimljivije činjenice o našoj zemlji, aktivnosti kojima se turisti mogu baviti, investicione potencijale", navodi se u saopštenju.

Posjetioci Paviljona, kako se dodaje, zahvaljujući informatorima, moći će da dobiju sve neophodne informacije, a prije nego što odluče da krenu dalje, u sedmominutnom filmu imaće priliku da steknu utisak kako izgleda divlja ljepota Crne Gore između dva izlaska sunca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније