Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.

07. 10. 2021. 14:25 >> 14:26

HARASANI-VUKOVIĆ

Raditi na suzbijanju sive ekonomije i širenja epidemije

Inteziviranje rada u cilju suzbijanja sive ekonomije je od izuzetnog značaja kako bi se postiglo uređeno unutrašnje tržište, ostvarila zaštita od nelojalne konkurencije u trgovini, te suzbila siva ekonomija na tržištu robe i trgovinskih usluga, zaključeno je na sastanku predsjednika Skupštine Opštine Nikšić Nemanje Vukovića i direktora Uprave za inspekcijske poslove Ilira Harasanija.

Kako je saopšteno iz UIP-a, na sastanaku je dogovorena saradnja radi rješavanja zajedničkih problema sa kojima se susrijeću lokalni i državni inspektori na terenu.

Dogovoreno je, navode, da se kroz saradnju i zajedničke aktivnosti prioritetno radi na suzbijanju sive ekonomije i to na polju svih djelatnosti, što će se direktno odraziti na bolji kvalitet života i usluga svih onih koji posluju legalno u ovom gradu. 

U borbi protiv sive ekonomije oblasti učestvuje više inspekcija Uprave za inspekcijske poslove, a naročito Tržišna inspekcija, Turistička inspekcija, Inspekcija rada i Inspekcija za igre na sreću.

Uz to, ističu iz UIP-a, sagovornici su razmjenili mišljenje i o Inicijativi za inspekcijski nadzor koju je predsjednik Vuković uputio u cilju detektovanja potencijalnih nepravilnosti u radu lokalnih javnih preduzeća i ustanova.

Takođe, kako navode, na sastanku je dogovoreno da jedan od prioriteta bude zajednički rad na spriječavanju širenja epidemije, pa će sve nadležne službe iz oblasti sopstvenih nadležnosti obavljati kontrole, ali i pružati jedni drugima podršku u nadzoru.

"Samo zajedničkom saradnjom na svim nivoima javne uprave možemo doći do boljih rezultata u suzbijanju epidemije, ali i sive ekonomije, što je značajno za postizanje boljeg ekonomskog standarda cijele zajednice", zaključeno je na sastanku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније