Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J. [ Mina ]

08. 10. 2021. 18:50 >> 18:51

IRF U MOJKOVCU I KOLAŠINU

Obezbijedili dovoljno sredstava za sve opštine

Investiciono-razvojni fond (IRF) je, prema riječima njegovih predstavnika, u prethodnom periodu obezbijedio dovoljno finansijskih sredstava kako bi podržao sve kvalitetne projekte u svim crnogorskim opštinama, po najpovoljnijim uslovima na tržištu.

Predsjednik Odbora direktora IRF-a Velizar Kaluđerović i izvršna direktorica Fonda Irena Radović sastala se sa predsjednikom Opštine Kolašin Milosavom Bulatovićem i predsjednikom opštine Mojkovac Rankom Mišnićem.

“U narednom periodu neophodno je da, kroz zajednički pristup, ohrabrimo privrednike i damo dodatan impuls razvoju preduzetništva u Crnoj Gori“, saopšteno je tokom radne posjete opštinama Kolašin i Mojkovac.

Kaluđerović i Radović su saopštili da su u prethodnom periodu nastojali da obezbijede dovoljno finansijskih sredstava, od međunarodnih kredibilnih kreditnih institucija, za kreditiranje opština i privrede.

Oni su, kako je saopšteno iz IRF-a, saopštili da su posebno bili usmjereni na finasiranje zelenih projekata, koji sadrže komponentu koja se odnosi na smanjenje štetnih gasova, zaštitu životne sredine i korišćenje alternativnih izvora energije.

“Veoma nam je stalo da u narednom periodu prepoznamo potrebe opština u dijelu unaprjeđenja i osavremenjavanja saobraćajne i komunalne infrastrukture, vodosnabdijevanja, zaštite životne sredine”, poručili su iz IRF-a.

Oni su dodali da Fond pažljivo prati potrebe opština, privrede i tržišta i shodno tome unaprjeđuje postojeće i razvija nove kreditne linije koje su najpovoljnije na tržištu i u pogledu kamatnih stopa i ročnosti.

Iz IRF-a su naveli da je na sastanku sa Bulatovićem ocijenjeno da postoji veliki potencijal za proširivanje saradnje.

“Posebno u dijelu finansiranja novih projekta u oblasti pružanja usluga, unaprjeđenja infrastrukture, jačanja preduzetništva, unaprjeđenja poljoprivredne proizvodnje i uslužnih djelatnosti”, dodali su iz IRF-a.

Iz Fonda je poručeno da su, na sastanku sa Mišnićem, dogovorene zajedničke aktivnosti u cilju animiranja privrednika sa područija opštine Mojkovac za apliciranje za kreditne linije IRF-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније