Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.Lj. [ Mina ]

09. 10. 2021. 12:47 >> 13:50
3

AERODROMI CG

Pokretanje aerodroma u Beranama korisno za privredu

Predstavnici uprave Aerodroma Crne Gore razmatrali su sa rukovodstvom Opštine Berane mogućnost valorizacije aerodroma u tom gradu, uz zajedničku ocjenu da bi takvo rješenje povoljno uticalo na privredu, ekonomiju i turizam sjevernog regiona.

Članovi uprave Aerodroma, Eldin Dobardžić, Branko Vuković i Mira Radović, su tokom radne posjete razgovarali sa predsjednikom Opštine Tihomirom Bogavcem, predsjednikom Skupštine Novicom Obradovićem i potpredsjednikom Markom Lalevićem o pravnom statusu beranskog aerodroma, čije je rješenje preduslov njegove ponovne upotrebe.

„Domaćini su istakli da je u prethodnom periodu bilo pregovora sa potencijalnim investitorima, ali da se do sada taj prostor nije priveo namjeni“, navodi se u saopštenju Aerodroma.

Prema riječima rukovodstva Opštine, potrebna je podrška Vlade i resornih ministarstava kako bi se prostor aerodromske piste valorizovao.

Dobardžić je kazao da će u narednom peridu uložiti napore i inicirati razgovore sa predstavnicima Vlade i ministarstava kako bi se imovinsko pravni odnosi aerodromske piste u Beranama riješili, što bi predstavljalo temelj za ponudu potencijalnim investitorima za ulaganje.

“Rješavanje statusa aerodroma u Beranama predstavljaće korist ne samo za građane Berana, nego i sjevera Crne Gore i regiona. Zaista je potrebno iskoristiti sve resurse koje ovdje imamo, u korist svih građana, ali i brojne dijaspore koja dolazi na naš sjever”, smatra Dobardžić.

Nakon sastanka organizovan je obizak aerodromske piste i hangara.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније