Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.Lj. [ Mina Business ]

10. 10. 2021. 09:23   >>  10:16 7

MILATOVIĆ

Od maja smanjen broj nezaposlenih za oko 2,5 hiljade

Broj nezaposlenih na Zavodu za zapošljavanje (ZZZ) se od maja do septembra ove godine smanjio oko 2,5 hiljade, što je rezultat oporavka turizma i ekonomske aktivnosti u zemlji, saopštio je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović.

On je na Twitteru objavio grafik koji, kako je objasnio, pokazuje broj nezaposlenih na Zavodu po mjesecima od januara prošle do septembra ove godine.

Mlatović je kazao da se vidno izdvajaju četiri dijela.

“Prvi je dolazak pandemije i uvodjenje lockdown-a, koje je u aprilu i maju prošle godine dovelo do povećanja broja nezaposlenih za skoro sedam hiljada”, napisao je Milatović.

Prema njegovim riječima, drugi dio koji se izdvaja je kraj katastrofalne ljetnje sezone u prošloj godini, kada je veliki broj preduzeća odlučio da otpusti jedan broj radnika koje bi inače ranije zapošljavao u toku cijele godine i kada je u oktobru i novembru porastao broj nezaposlenih za skoro četiri hiljade.

Time je od početka pandemije do kraja prošle godine broj nezaposlenih na ZZZ porastao za ukupno skoro 12 hiljada.

“Naredni skok se desio u februaru i martu ove godine, kada je nova Vlada u okviru paketa podrške inicirala dodatnu novčanu podršku za nezaposlene koji su registrovani na Zavodu. Ova mjera podrške motivisala je jedan broj ljudi koji su do tada bili u sivoj zoni, i ostalih, da se prijave na Zavod, čime je u februaru i martu broj nezaposlenih na ZZZ porastao za osam hiljada”, rekao je Milatović.

On je poručio da je najvažnije da od maja ove godine broj nezaposlenih na Zavodu u kontinuitetu pada, svakog mjeseca.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније