Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

O.Z.

10. 10. 2021. 17:29   >>  17:30 2

POTREBNA VALORIZACIJA

Iskoristiti potencijal beranskog aerodroma

Predstavnici uprave Aerodroma Crne Gore razmatrali su sa rukovodstvom Opštine Berane mogućnost volarizacije beranskog aerodroma, uz zajedničku ocjenu da bi takvo rješenje povoljno uticalo na privredu, ekonomiju i turizam sjevernog regiona.

"Tokom radne posjete, u kojoj su bili članovi uprave ACG Eldin Dobardžić, Branko Vuković i Mira Radović razgovarano je sa predsjednikom Opštine Tihomirom Bogavcem, predsjednikom Skupštine Novicom Obradovićem i potpredsjednikom Markom Lalevićem o pravnom statusu beranskog aerodroma, čije je rješenje preduslov njegove ponovne upotrebe", saopšteno je iz Opštine Berane.

Predstavnici beranske Opštine, kako se navodi, istakli su da je u prethodnom periodu bilo pregovora sa potencijalnim investitorima, ali da se do sada taj prostor nije priveo namjeni. Kazali su da je potrebna je podrška Vlade Crne Gore i resornih ministarstava, kako bi se prostor aerodromske piste valorizovao.

Član Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić istakao je da će u narednom peridu uložiti napore i inicirati razgovore sa predstavnicima Vlade i ministarstava kako bi se imovinsko pravni odnosi aerodromske piste u Beranama riješili, što bi predstavljalo temelj za ponudu potencijalnim investitorima za ulaganje.

"Rješavanje statusa aerodroma u Beranama predstavljaće korist ne samo za građane Berana, nego i sjevera Crne Gore i regiona. Zaista je potrebno iskoristiti sve resurse koje ovdje imamo, u korist svih građana, ali i brojne dijaspore koja dolazi na naš sjever", kazao je Dobardžić.

Sastanku su prisustvovali i Ranko Đukić, direktor Direkcije za imovinu i Irina Zečević, šefica PR Biroa Opštine Berane. Nakon sastanka organizovan je obilazak aerodromske piste i hangara, ddaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније