Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

TVCG [ R.B. ]

11. 10. 2021. 15:31 >> 15:37
10

SPAJIĆ PORUČIO

Mora se znati koliki je promet goriva u CG

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić je, komentarišući zahtjeve za smanjenje akciza, kazao da je prije bilo kakve promjene u akciznoj politici potrebno znati koliki je promet goriva u Crnoj Gori. Poručio je da se problemima mora pristupati na održiv, a ne populistički način.

"Što se tiče akciza na gorivo, prije bilo kakve promjene akcizne politike, vi morate da znate koliko tačno goriva se prometuje u Crnoj Gori. Da bi znali jednu takvu stvar, mi moramo da uvedemo obavezno markiranje goriva, odnosno hemijske akcizne markice, kako se one zovu na zapadu. Time bismo sivu ekonomiju doveli na mnogo manji nivo i otvorio prostor za ili smanjenje akciza ili drugi način regulisanja kacizne politike", kazao je Spajić.

Istakao da u budućnosti želi da pristupamo problemima nepopulistički i održiv način.

"Ovim promjenama značajno povećavamo standard stanovništva", zaključio je Spajić.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније