Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

vijesti.me [ M.L.B. ]

14. 10. 2021. 06:51 >> 07:09
1

DRI O VLADI

Dali 12,2 miliona bez kriterijuma

Državna revizorska institucija (DRI) utvrdila je da su Uprave za saobraćaj i javne radove po nalogu bivše Vlade Duška Markovića prošle godine isplatile 12,2 miliona eura avansa građevinskih firmama koje su bile angažovane za već započetke projekte koji su se finansirali iz kapitanog budžeta u svrhu očuvanja njihove likvidnosti, iako građevinska djelatnost nije Vladinim programom mjera bila prepoznata kao ugrožena zbog pandemije.

Revizijom prošlogodišnjeg završnog računa budžeta, utvrđeno je i da je bivša Vlada iz tekuće budžetske rezerve isplatila novac zaposlenima u budvanskoj opštini na njihove privatne račune u trenuku dok je po nalogu Ministarstva finansija Privredni sud blokirao račun opštine i taj potez Vlade je bio suprotan Zakonu o sprečavanju nelegalnog poslovanja. Novac je trebao da se isplati na račun Opštine Budva.

DRI je utvrdio da je isplaćivan novac za pomoć državnim pomorskim kompanijama Crnogorska i Barska plovidba (ukupno 7,9) i Skijalištima Crne Gore (1,3 miliona) i Nacionalnim parkovima (1,4 miliona) bez traženja mišljenja Agencije za zaštitu konkurencije da li je to u skladu sa Zakonom o kontroli državne pomoći, kao i da je više ministarstava prekoračilo zakonske isplate novca iz tekuće budžetske rezerve za redovno poslovanje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније