Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

14. 10. 2021. 11:17   >>  11:24

MKI

"Zakon nije uslov za razgovore o akcizama na gorivo"

Usljed velikog porasta cijena energenata na svjetskim tržištima, Ministarstvo kapitalnih investicija saopštilo je da je neophodno organizovati međuresorno radno tijelo koje će napraviti neophodne analize i dati predloge koji će biti u funkciji zaštite privrede i životnog standarda građana.

„Ministarstvo kapitalnih investicija smatra da donošenje Zakona o energetici, za čije će usvajanje zbog situacije u Skupštini kao i činjenice da je potrebna saglasnost Energetske zajednice vjerovatno biti potrebno neko vrijeme, ne treba da bude uslov za razgovor o politici akciza na naftne derivate“, poručuju iz resora Mladena Bojanića.

Podsjećaju da su još u martu ukazivali na slične probleme.

„Usljed velikog porasta cijena energenata na svjetskim tržištima, a na što je MKI ukazao još u martu, smatramo da je neophodno organizovati međuresorno radno tijelo koje će napraviti neophodne analize i dati predloge koji će biti u funkciji zaštite privrede i životnog standarda građana“, objavljeno je na Tviteru, Ministarstva kapitalnih investicija.

Socijaldemokratska partija (SDP) će danas u 13 sati organizovati protest ispred Ministarstva finansija i socijalnog staranja, zbog ogromnog uticaja enormnog rasta cijena goriva na građane, najavio je član predsjedništva te partije Mirko Stanić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније