Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

"ISTORIJSKI MAKSIMUM" [ R.B. ]

15. 10. 2021. 09:35 >> 09:48

MUGOŠA

Mugoša: Vlada opravdava poskupljenje goriva od 30%

Vlada Hrvatske donijela je odluku da ograniči cijenu goriva, a crnogorska se godinu trudi da opravda poskupljenje od 30 odsto, saopštio je poslanik Socijaldemokrata (SD), Boris Mugoša.

“Za razliku od hrvatske Vlade, kod nas se Vlada trudi godinu da nalazi “opravdanja” kako ne može da snizi cijenu goriva koja je u njenom dosadašnjem desetomjesečnom mandatu porasla preko 30 centi po litru, odnosno od 27 odsto do 31 odsto, dok se konstituenti parlamentarne većine “prave mrtvi” sve vrijeme”, rekao je Mugoša.

On je naveo da je cijena goriva poskupila 13 puta od početka rada nove Vlade i da se cijena goriva kod nas približila istorijskom maksimumu cijena u Crnoj Gori.

Naime, cijene goriva su samo sedam do osam centi manje od istorijskog maksimuma cijena bezolovnog i dizela u Crnoj Gori, koji je bio čak 2012. godine.

Mugoša je podsjetio da je nebrojeno puta ove godine sugerisao korekciju cijena i predlagao Vladi modele korekcije kroz smanjenje akcize, manji iznos PDV-a što je na primjer uradila Vlada Hrvatske i definisanje gornje granice cijena.

“Neka Vlada Crne Gore barem posluša naše komšije”, zaključio je Mugoša.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније