Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

21. 10. 2021. 13:18   >>  13:41

PRIVLAČENJE INVESTITORA

Osnovaće biznis zajednicu CG i Egipta

Ambasador Arapske Republike Egipat Nj.E. Saido Hindam kazao je da u saradnji sa Parlamentom i Vladom Crne Gore ima u planu da se zajedničkim naporima formira biznis zajednica Crne Gore i Egipta, kako bi se na taj način privukli investitori iz Egipta koji bi osnivali svoje biznise u Crnoj Gori.

Hindam je to kazao tokom sastanka sa potpredsjednicom Skupštine Crne Gore Brankom Bošnjak

Kako je saopšteno iz Skupštine Crne Gore, sagovornici su razmijenili gledišta o trenutnoj političkoj i zdravstvenoj situaciji u zemlji.

Bošnjak je, kako se dodaje, poželjela dobrodošlicu amabasadoru Arapske Republike Egipat i izrazila zadovoljstvo zbog njegovog imenovanja.

Potpredsjenica Skupštine je, kako se dodaje, istakla da je neophodno da uspostaviti saradnju između državnih univerziteta Crne Gore i Egipta, kako bi na taj način unaprijedili svoje naučne kapacitete.

"Ona je upoznala Hindama sa oporavkom ekonomije Crne Gore nakon prošlogodišnjih loših rezultata turističke sezone, kao i mjere koje su preuzete za oporavak crnogorske ekonomije, kao i sa potrebom da Crna Gora razvija realnu ekonomiju, zbog velike zavisnosti od turizma, kao i o potrebi diversifikacije privrede", navodi se u saopštenju.

Ambasador Arapske Republike Egipat je, kako se dodaje, izrazio želju za intezivniju sradanju parlamenata dvije države.

On je pozvao Bošnjak da se u narednom periodu organizuju međusobne posjete između poslanika dva parlamenta, kako bi poboljšali sradnju.

"On je takođe najavio da u saradnji sa Parlamentom i Vladom Crne Gore ima u planu da se zajedničkim naporima formira biznis zajednica Crne Gore i Egipta, kako bi se na taj način privukli investitori iz Egipta koji bi osnivali svoje biznise u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se, kako se dodaje u saopštenju, saglasili da je potrebno unaprijediti odnose između dvije države i da će u narednom peridou intezivirati sradnju kako bi se ostvarili najbolju mogući diplomatski odnosi i kako bi se i povećala poslovna sradanja investitora iz dvije zemlje.

Bolji odnosi na polju ekonomije i obrazovanja

Hindam je i tokom sastanka sa potpredsjednikom Skuštine Crne Gore Strahinjom Bulajićem kazao da odnosi Egipta i Crne Gore trebaju biti poboljšani, naročito na polju ekonomije i obrazovanja. 

"Naglasio je da su naročito bitne saradnje poslovnih zajednica i univerziteta, kao i moguća inicijativa za sastanke biznismena iz dvije zemlje kako bi se pojačala trgovinska razmjena i obrt kapitala", navodi se u saopštenju. 

Bulajić je kazao da su velike mogućnosti za zajednički rad u oblasti energetike, uzimajući u obzir svjetska ekonomska kretanja i cijena energenata.  

"Potpredsjednik Skupštine je naveo da Crna Gora ima potencijala za ulaganja investitora iz Egipta i jače prisustvo egipatskih kompanija", navodi se u saopštenju. 

Sagovornici su se, kako se navodi u saopštenju, složili da je potrebno sve aspekte saradnje ojačati bližom kooperacijom parlamentarnih grupa prijateljstva, što bi osnažilo zajednički rad na mnogim poljima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније