Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

22. 10. 2021. 10:07   >>  10:09

ESKOBAR SPAJIĆU

Čestitke na konsolidaciji javnih finansija

Crna Gora u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) ima partnera i saveznika, saopštio je zamjenik pomoćnika sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja i izaslanik za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar i čestitao na sjajnim rezultatima postignutim u konsolidaciji javnih finansija.

Ministar finansija i socijalnog staranja, mr Milojko Spajić, koji boravi u prvoj radnoj posjeti SAD-u sastao se u Stejt Dipartmentu sa Eskobarom, koji je pozdravio napore koje crnogorska Vlada i Ministarstvo finansija i socijalnog staranja ulažu u oporavak ekonomije, koja je snažno pogođena pandemijom kovid-19.

Eskobar je čestitao Spajiću na sjajnim rezultatima koje je postigao u konsolidaciji javnih finansija. On je istakao da Crna Gora u SAD ima partnera i saveznika, te da nova administracija SAD podržava evropske integracije i prozapadni spoljnopolitički kurs Crne Gore.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz Ministarstva, razgovarali o osnaživanju strateškog partnerstva između dvije zemlje, kao i o unapređenju bilateralne saradnje i ekonomskih veza. Ministar Spajić zahvalio je Eskobaru na doprinosu i naporima koje ulaže u jačanje partnerskih veza između Crne Gore i SAD.

„Crna Gora ima izvanredan potencijal i mogućnosti za ubrzani razvoj, naročito sada kada je konsolidovala svoje javne finansije i kada imamo ekonomski rast od 13 odsto. Uvjeren sam da ćemo odličnom saradnjom sa SAD i zalaganjem specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan, Eskobara, moći dodatno da osnažimo našu ekonomiju i omogućimo našim građanima da dostignu nivo životnog standarda koji postoji na Zapadu, u Evropskoj uniji (EU) i SAD“, poručio je Spajić.

Spajić je predstavio sagovorniku program reformi Evropa sad, koji će omogućiti podizanje životnog standarda za sve građane Crne Gore, kao i planove za razvoj u oblasti FinTech-a i digitalizacije.

On je naveo da su ekonomska stabilnost i bolji životni standard svih građana ključ u prevazilaženju vještački izazvanih podjela i tendencioznog podizanja tenzija koje za cilj imaju prikupljanje jeftinih političkih poena i pokušavaju da Crnu Goru drže zarobljenu u tridesetogodišnjim rovovima iz kojih političke elite brane samo svoj privatni kapital stečen višedecenijskim netransparentnim i koruptivnim vođenjem javnih finansija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније