Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ R.B. ]

23. 10. 2021. 08:46   >>  08:47 3

PERUNIČIĆ SEKULIĆ

"Pokušate primijeniti ono što nijeste znali u svom mandatu"

Državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Marko Perunović saopštio je da Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) nije javno preduzeće, već akcionarsko društvo (AD) i poručio bivšoj ministarki ekonomije, sada poslanici DPS-a, Dragici Sekulić da je napravila grešku u tumačenju njegove angažovanosti u komisiji EPCG.

"Pozvali ste se na moju nezakonitu angažovanost u komisiji EPCG, zasnovanu na Vašem tumačenju člana 14. Zakona o konfliktu interesa. Izuzetno mi je drago što je Vaša savjest proradila, ali, nažalost po Vas, napravili ste grešku u tumačenju. Ja se nadam da je sve bila dobra namjera, da ono što nijeste znali primijeniti u svom mandatu, pokušavate uraditi sad", navodi se u reagovanju Perunićića na navode Sekulić u emisiji "Okvir", koja je sinoć emitovana na Televiziji Crne Gore

Naglasio je da se ta odredba ne može odnositi na njegov angažman, budući da EPCG nije javno preduzeće već AD.

"Drugo, MKI vrši nadzor nad EPCG, a komisije su nadzornog karaktera i sa tim ciljem su formirane. Na kraju, nadam se da će naše sudstvo uskoro postati nezavisno i da ćemo tada, kako ja, tako i vi i oni koje ste predstavljali, za sva potencijalna nepočinstva, odgovarati, u skladu sa našim zakonima", piše u regaovanju Peruničića. 

Sekulić je u emisiji “Okvir2”, rekla da je Perunović u konfliktu interesa, jer je prima naknadu i u EPCG.

“Evo vam ga ugovor o djelu vodite komisiju, primate mjesečno naknadu, vodite se kao uposlenik. A da li vi znate da ste u potpunom konfliktu interesa”, pitala je Sekulić i objasnila šta zakon predviđa.

“Zakon o sprečavanju konflikta interesa kaže da javni funkcioner ne smije da pruža usluge niti da ima ugovor sa javnim preduzećem”, navela je Sekulić i pitala Perunovića da li govori kao javni fukcioner ili kao uposlenik EPCG.

Perunović je odgovorio da nije znao da je u konfliktu interesa i ako to bude tako, poručio je da je spreman da odgovara.

“Bolje da se vi pozabavite vašim ugovorima od 25.000 i 22.500 eura mjesečno za konsultantske ugovore advokatima koji su nama dali katastrofu u energetskom sistemu. Da ja sam član komisije i ja sam ponosan na to. Ako sam prekršio zakon ja sam tu da odgovaram”, poručio je Perunović sinoć.   

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније