Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.Lj. [ Dan ]

25. 10. 2021. 08:01   >>  08:02

ZBOG NEPLAĆANJA

Struja isključena u 8,46 hiljada domaćinstava

U Crnoj Gori je od početka godine do 20. oktobra, po nalogu Elektroprivrede (EPCG), isključenje 8,46 hiljada domaćinstava, koja nijesu uredno plaćala račune za električnu energiju.

„U periodu od 1. januara do 20. oktobra na nivou čitave Crne Gore obustavljeno je snabdijevanje električnom energijom za 8,46 potrošača“, rekli su u EPCG uz objašnjenje da je potrošač dužan da račun plati u roku od osam dana od prijema računa za utrošenu struju, prenosi Dan.

Ukoliko to ne uradi, EPCG nakon osam dana od isteka roka za uplatu dostavlja potrošaču upozorenje o obustavi snabdijevanja električnom energijom. Ukoliko potrošač i u roku od osam dana od dostavljanja upozorenja ne izmiri dug,

EPCG može da ga isključi sa mreže.

Iz kompanije su objasnili da se koriste i razni mehanizmi da sa dužnicima dogovore dinamiku otplate duga, kako ne bi došlo do isključenja sa mreže.

„U toku je deveti ciklus akcije Podijelimo teret 9, u kojoj potrošači mogu u fiksnim mjesečnim ratama od 20 EUR, uz prestanak daljeg obračuna zatezne kamate i bez bojazni od isključenja sa mreže dok poštuju protokol, izmiriti dug. Akciji se u septembru priključilo preko pet hiljada potrošača, a ona traje do 30. novembra“, rekli su u EPCG.

Kada je u pitanju akcija Podijelimo teret, svaki potrošač koji potpiše ugovor o plaćanju duga na rate od 20 EUR, ima obavezu da uredno uz ratu plaća i pristigle račune. Potrošači koji ne potpišu ugovor ili isti prekrše mogu biti isključeni sa elektromreže.

Iz EPCG su objasnili i da nakon isključenja potrošači najčešće imaju obavezu da uplate najmanje trećinu duga i da potpišu ugovor o plaćanju preostalih dugovanja na rate.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније