Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J. [ Mina ]

28. 10. 2021. 13:46 >> 17:31

UPCG

Dogovoren zajednički nastup CG i Toskane u turističkoj promociji

Crna Gora i Toskana zajednički će nastupati na turističkim promocijama na stranim tržištima, dogovoreno je na sastanku predstavnika Unije poslodavaca (UPCG) i te italijanske regije.

Iz UPCG su saopštili da je prilikom posjete institucionalno-privredne delegacije Crne Gore Toskani dogovorena strateška saradnja u oblasti turizma, koja će se ogledati kroz zajednički nastup u turističkoj promociji na stranim tržištima, kao i kreaciju zajedničkog vinskog brenda.

Trodnevnu posjetu, koja je počela u utorak, organizovali su UPCG i počasni Konzulat Crne Gore u Toskani, uz pokroviteljstvo Regije Toskana. Crnogorsku delegaciju činili su predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja i kompanija iz sektora avio-saobraćaja, turističke i hotelske industrije, agrobiznisa, ICT-a, arhitekture i građevinarstva.

Tokom boravka u Italiji, u prostorijama regionalnog Savjeta Toskane u Firenci organizovan je svečani prijem, kojem su prisustvovali predsjednik UPCG Predrag Mitrović, ambasadorka Crne Gore u Italiji Milena Šofranac Ljubojević, državna sekretarka za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja Ivana Đurović, počasni konzul Crne Gore u Toskani Alessandro Giannanti i predstavnici crnogorske privrede.

“Tom prilikom, regionalni ministar ekonomije i turizma Leonardo Marras i predsjednik regionalnog Savjeta Antonio Mazzeo saopštili su da između Crne Gore i regije Toskana postoje mnoge sličnosti i dodirne tačke, a da susreti privrednika koji će uslijediti vode trajnoj saradnji i internacionalizaciji njihovog poslovanja”, navodi se u saopštenju UPCG.

Na sastanku su predstavnici Udruženja proizvodnih i uslužnih kompanija Toskane Confindustria Toscana i Udruženja turizma, trgovine i transporta Confcommercio Toscana, Stefano Gabbrielli i Daniele Barbetti predstavili potencijale te italijanske regije, svojih kompanija članica, kao i poslovnih veza koje je moguće ostvariti između Crne Gore i te italijanske regije.

Crnogorskim privrednicima je omogućena i posjeta renomiranim kompanijama Toskane, kao i B2B sastanci da italijanskim partnerima, kako bi se direktno dogovorili konkretni modeli buduće strateške saradnje.

Na sastanku sa direktorom Agencije za promociju Toskane, Francescom Tapinassijem, predstavnici turističke privrede i avio-industrije razmijenili su informacije i razgovarali na temu uspostavljanja direktne avio-linije između Crne Gore i Toskane.

"Ocijenjeno je da tu inicijativu karakteriše obostrana podrška koja počiva na činjenici da avio-saobraćaj na ovoj relaciji može značajno podstaći turističku razmjenu i doprinijeti planiranim procesima stvaranja zajedničkog turističkog proizvoda Crne Gore i ovog dijela Italije“, navodi se u saopštenju UPCG.

Iz Unije su kazali da posjeta Toskani predstavlja konkretizaciju dogovora koji su predsjednik UPCG, Predrag Mitrović i počasni konzul Crne Gore u Toskani Alesandro Giannanti postigli početkom jula, na sastanku koji je imao za cilj institucionalizaciju ekonomske platforme u čijem su fokusu razvoj i unapređenje privredne saradnje između Crne Gore i te italijanske regije.

Crnogorsku delegaciju, uz predstavnike UPCG i Ministarstva ekonomskog razvoja, činili su rukovodioci kompanija Air Montenegro, Aerodromi Crne Gore, Budvanska i Ulcinjska rivijera, Morsko dobro, Plantaže, Čelebić Agrar, Amplitudo, Institut „Simo Milošević“, Montplan i Pelikan, kao i predsjednik Udruženja turističkih agencija Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније