Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M. [ Mina ]

13. 11. 2021. 16:54   >>  16:55 2

BORANČIĆ

Nastavlja se praksa pokušaja marginalizacije Bara

Tretman Opštine Bar u predlogu kapitalnog budžeta za narednu godinu je sramotan, čime se nastavlja loša praksa pokušaja potpune marginalizacije tog grada, ocijenjeno je iz Liberalne partije (LP).

Odbornik LP u Skupštini Opštine Bar, Ammar Borančić, kazao je da se bliži kraj godine, a da Vlada nije uložila gotovo ništa u kapitalne projekte koji su predviđeni kapitalnim budžetom za ovu godinu.

“Da stvar bude još komičnija, Vlada ovakvo kočenje svih ulaganja i razvoja pokušava da predstavi kao uštedu u budžetu. Ipak, to im sve nije smetalo da se već sada pohvale kako će naredne godine dodatno povećati kapitalni budžet, koji ionako nizašta ne koriste. Ne lipši magarče do zelene trave, već komentarišu građani”, rekao je Borančić.

On je kazao da je Bar kao najveći, najmnogoljudniji i najperspektivniji grad na crnogorskom primorju, "zaslužio" posljednje mjesto po veličini ulaganja iz kapitalnog budžeta Vlade po stanovniku.

“Ulaganja u Bar po stanovniku su na nivou od 51,56 EUR, dok se recimo za prvu sljedeću opštinu, Budvu, predviđa gotovo 100 EUR, a da ne govorim o ostalim opštinama za koje iznosi ulaganja po stanovnika idu i do 2,35 hiljada EUR”, naveo je Borančić.

On je rekao da su građani Bara očigledno zadnja rupa na svirali ove vlasti i jasno im je stavljeno do znanja koliko vrijedi njihov bolji život i razvoj u odnosu na sve ostale u državi.

“Ovim se nastavlja loša praksa pokušaja potpune marginalizacije Bara i ostavljanja lokalne uprave na cjedilu da se sama snalazi i ulaže sredstva i u ono što je njena obaveza i u ono što je obaveza Vlade”, smatra Borančić.

Prema njegovim riječima, umjesto da država pomogne razvoj Bara, ona je samo kočnica pa čak i sopstvene obaveze odugovlači, možda čekajući neku predizbornu kampanju, dok građani čekaju i trpe.

“Uvjeren sam da će na ovakvu podcjenjivačku politiku Vlada dobiti jasan odgovor od građana Bara vrlo brzo”, zaključio je Borančić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније