Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

15. 11. 2021. 10:44 >> 10:45
6

MEDOJEVIĆ

Istovremeno pada i zaposlenost i nezaposlenost

Istovremeno pada i zaposlenost i nezaposlenost, hitno formiranje Nove Vlade urgentna je potreba i građana i privrede, kazao je predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević.

"Da su ovi ministri čudotvorci i apostoli lako je zaključiti iz podatka da je od kraja 2020. kada su došli na vlast pa do kraja avgusta 2021. broj zaposlenih manji za 31 hiljadu. Na kraju 2020. bilo je 176.693 registrovano zaposlenih, a da je krajem avgusta ove godine 145.704", kazao je Medojević.

On je to kazao reagujući na navode ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića da je stopa nezaposlenosti u Crnoj Gori sa 21,2% iz 2020. u drugom kvartalu ove godine pala na 17,1%.

Medojević kaže da ovo zaslužuje Nobelovu nagradu jer, kako dodaje, istovremeno pada i zaposlenost i nezaposlenost.

"Ljudi negdje nestaju u crnoj rupi koju je napravila ova Vlada. Ovaj virtuelni svijet u kome je ovo moguće izgleda postoji samo kod ministara Spajića i Milatovića", kazao je Medojević.

On tvrdi da ministri svakodnevno jeftinom propagandom pokušavaju da prikažu stanje u ekonomiji naše zemlje kao dobro i da je njihov doprinos ključan.

"Država nije igračka. Posebno u rukama ministara za koje niko nije glasao i koji nakon sloma ekonomije planiraju da bježe tamo odakle su i došli. Istina je samo jedna. Od dolaska izgubljeno je 31.000 radnih mjesta. 31.000 porodica nema prihoda od zarada. 'Ubice ekonomija' ne zanima kako 31.000 porodica koje su ostale bez plate pokriva troškove života. Šta im djeca jedu ovih dana", kazao je Medojević.

On poručuje da država nije igračka i da je vođenje države sa teškim strukturnim problemima ozbiljan i odgovoran posao, od istorijske važnosti.

"Za to je potrebna stručna, hrabra, patriotska i kompetentna Vlada i jedinstvo svih ključnih struktura društva. Zato je hitno formiranje Nove Vlade urgentna potreba i građana i privrede. Igračku kad slomite, kupite drugu. Državu kad polomite, ne možete kupiti drugu. Čak ni za bitkoine", zaključio je Medojević.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније